100 entry daha
  • önü baya açıktır evet. sikeni eksik olmaz o yüzden. o kadar mühendislik bölümü varken bu bölümü okuduğum, seçtiğim güne lanet olsun. bu bölümü okuyan, veya okumayı düşünenlere şiddetle uzak kalmalarını tavsiye ediyorum.

    inanılmaz cahil ve eğitimsiz bir mesleki topluma sahiptir. bunlar her yerde itilip kakılır, teknikerinden tut, ustasına, garip garip insanlarla muhattab olmak zorunda kalırsınız. asla organize olup haklarını arayamazlar. x işyeri asgari ücretle çalıştırıyor beni diye bağırır cağırırısınız, sesinizi duyan olmaz. kimsenin umrunda değilsiniz. tanıdığınızın olup olmamasına bu kadar bağlı bir mühendislik dalı yoktur. zirvededir.

    çoğu okulun öğretim üyeleri hala 80li yılların bilgileriyle ve yöntemleri ile harita mühendisliği eğitimi vermektedir. eski çevremden de biliyorum bazı üniversiteler biz memur yetiştiriyoruz diyecek kadar bile ileri gitmiştir.

    inovasyon, mühendislik falan bu bölümden kazınmış ve çıkartılmıştır. şantiyelerde hep bir dalgaya alınma, ikinci sınıf muamelesi görme gibi bir mesleki bir şaka kurbanlığı mevcuttur. eğer ben coğrafi bilgi sistemleri üzerine çalışma yapmak istiyorum diyorsanız, yine sıkıntılar mevcut. çok büyük bir alan olduğu için müfredat günümüz ihtiyaçlarını karşılayamayacak kadar yabani, ilkel ve 2021 gerçeklerinden uzak. yalandan kota dolsun diye konan dersler yerine öğrencileri uzmanlığa iten, kendi geleceklerini belirleyebilecekleri alt sınıflar ile bitirilebilecek bir bölüm olmalıdır. ama yıllardır hiç bir çalışma yok. sıfır. bölüm başkanını 2-3 kere görmüşümdür koca 5 senede. bu adam herhalde mevzuyu bitirmiş, aşmış bizi siklemiyor önemli işleri vardır diye düşünürken. 20 yılda yazdığı makale sayısı 4. atıf sayısı bir elin parmağını geçmiyor. çoğu 0. uluslarası yayın sadece 1, bir.

    böyle tiplerin okullarda kasıla kasıla gezdiği, astığı, kestiği bir bölüm. şirketlere staja gidersiniz, denetlemezler. sorun çıkar, ilgilenmezler. öğrencisini bu denli siklemeyen,
    sahipsiz bırakan başka bir bölüm daha bilmiyorum.

    ya o kadar kötü ki, sayfalarca yazabilirim. yazık günah suçu günahı olmayan şimdiki gençlere. inanın üzülüyorum ki umarım birileri okur bu yazdıklarımı da yol yakınken vazgeçer. bu devran türkiye de değişmez. ben mücadele ettim. kaybettim ve sonunda tamamen mesleği ve ülkeyi bıraktım. hayatım 180 derece değişti bu meslek yüzünden.

    bir diğer meselede öğrenci kalitesi. hadi ben tembeldim hak ettim ama. nerede taşralı, köylü varsa bu bölümde. tam bir çomar dedektörü. çalışmayı sevmeyen, kopyacı, cahil, bağnaz, koyun gibi akrabaları aracılığı ile möhendis olsun diye gönderilen bir dünya at hırsızı tip. ben isteyerek gitmiştim lan vallahi. çocuktuk ama amk sizin gibi işte. ne bileyim böyle olacağını. ekşi falanda öyle popüler değildi o zamanlar bilmiyorduk, nereden, nasıl bilgi alınacağını. hayat herkese öğretiyor işte.

    yurtdışı şansınız varsa (tanıdık, aile birikimi, bölüm derecesi, iyi referanslar ve stajlar vs) kesinlikle yapın. bu meslekte diğer 1231312 meslek gibi, türkiyede bok yurtdışında kral mesleklerdendir. ben yaşadığım travmalar sonucu tamamen koptum. cvme falan bile eklemiyorum artık o derece. hayatımın bu dönemi benim için yok hükmündedir. tamamen karanlık bir sayfa. emeği geçen herkesin de anasını sikeyim. saygılar.

    özet: okumayın. yapmayın. yaptırmayın. değmez inanın bana. bunun bir diğer kardeşi de inşaat mühendisliğidir. oda bundan hallice işte. eh yani. uğraşılacak işler değil.

    edit: yazım hataları vs.
11 entry daha
hesabın var mı? giriş yap