129 entry daha
  • türkiye şartlarına göre belki de en mantıklı harekettir. öncelikle bir araç sizi bir yerden bir yere güvenli bir şekilde götürme amacı taşır. egea kuş serisi değildir. tasarımı sil baştan yapılmış bir modeldir. ncap testlerinde 3 yıldız değil 4 yıldız almıştır. 1 yıldız da yaya güvenliğinden kırılmıştır. araç şasisi sağlamdır. youtube'da ncap testlerinde "fiat tipo" olarak aratınız. otomobilin mesut abisi egea'yı adam yerine koymaz o ayrı tabi ama onun da ön yargılı olduğunu düşünüyorum.

    araçlara yaptığım masrafları hep not alırım yaptğım km. ler ve yakıt masrafları dahil.

    -2015 yılında 2006 model benzinli honda jazz aldım 50.000 km. kullandım araç yağ filtre değişim bakımları dışında kronik arızalarından dolayı çıkardığı masraf; 13.250 tl
    -2017 yılında 2005 model wolksvagen polo aldım. uzun yola çıkmadan önce sanayici arkadaşıma götürdüm. arabayı lifte kaldırdı ve dehşetle "bu arabayı almadan önce ekspertize sokmadın mı?" dedi. "soktum ama bi şey söylemediler" dedim. "sat hemen" dedi. ben "yok binicem bir süre" deyince alt takımdaki oynar parçaların neredeyse tamamını alış fiyatından değiştirdi işçiliksiz 3.000 tl. 1 ay kullandıktan sonra şehrinde göbeğinde vites topuzu koptı. şaka gibi ve 2. viteste takılı kaldı. o şekilde rezil bi vaziyette sanayiye gittim. vites tamir masrafı; 400 tl. aradan 15 gün geçmeden motordan vızıltı sesi gelmeye başladı. bu sefer serviste tanıdık arkadaşa götürdüm. motor rulmanı değişim zamanı gelmiş. hiç unutmam sıfır polo'nun rulmanı neyse onu veriyorsun. servisteki fiyatı 1.200 tl olunca yan sanayisini 700 tl'ye aldım. 300 'de işçilik. ki bu rulmana ulaşmak için neredeyse motorun yarısı sökülüyor. sikerim bu işin ızdırabını deyip daha 10.000 km. kullanmadan sattım.

    ben piyasadaki konforlu almancı ve sağlam japoncu arkadaşlar gibi fiat'a binmeden eleştiren sürekli sağda solda kötüleyen biriydim. mecburiyetten 2019 yılında 130 bin km.'de 2011 model dizel fiat linea aldım. dedim şimdi bu binilir mi amk? sağda solda attan inmiş eşşeğe binmiş demezler mi falan filan. neyse aracı tam 30 bin. km. kullandım. rutin yağ ve filtre bakımı dışında bir tane masraf çıkarmadı. üstelik az yakması da cabası. ayrıca bugüne kadar en az yakan aracım idi. türkiye şehir yolları çoğunluğu bozuktur bilirsiniz. acımadım kasislere girerken. alt takım da sağlam çıktı. meğerse bu araçların alt takımları türkiye yol şartlarına göre üretiliyormuş. süper harika asfaltlara sahip japon yollarına göre dizayn edilen honda jazz'ım 6 ayda bir kronik tekerlek rulmanı arızası çıkarırdı.

    neyse bi gün istemeye istemeye aracı sattım. yerine ne mi aldım? 2020 model egea :) 10.000 km. kullanıyorum. alt takımda tık ses yok. akustik camlar, led gündüz farları, 17 inch çelik jantlar, yükseltilmiş şasi, sessizlik.. evet diyorum ki 10 yıllık alman eşşeği ve tipsiz japon aracı binip sanayicilerle kanka olacağıma sıfır km. egea binerim. ön yargılarınızı kırın amk.
504 entry daha
hesabın var mı? giriş yap