7 entry daha
  • "büyük amerikan şirketi halka zararlı işler yaparken kahramanımız bunu karşılaştığı bütün zorluklara rağmen ortaya çıkarmaya kararlıdır" konulu the insider, the rainmaker, erin brockovich tarzı filmlerden belki senaryo olarak daha bile hafif olmasına rağmen aşırı gerçekçi ve abartısız anlatımı ve üst düzey oyunculuklar sayesinde son derece başarılı bulduğum film.

    tom wilkinson ve tilda swinton çok çok başarılılar ama esas oğlan george clooney'den apayrı bahsetmek lazım. clooney uzun zamandır oyunculukta başka bi boyuta geçtiğinin sinyallerini veriyordu *** ama ben kendi adıma clooney'in michael clayton'daki performansını kilo alıp tipini toptan değiştirdiği ve oscar aldığı syriana'dakinden bile daha başarılı buldum. clayton rolünde clooney'nin arkasına saklanacağı bir sakal veya alınmış kilolar ya da ocean's eleven'da seyrettiğimiz "ultra cool" imajından farklı bir görüntüsü yoktu ama amerikan filmi tarzı hazır cevap esprilersiz, kağıttan okunuyor gibi durmayan diyolaglarsız nasıl oyunculuk yapılabileceğini her dakika gösterdi. daha filmin açılış sahnesinde clooney'in her zamanki imajına rağmen yüzündeki ifadenin farklılığından etkilenmiştim, film boyunca da her duyguyu ve anı başarıyla yansıttı. kendisini tebrik ediyor başarılarının devamını diliyorum.

    --- spoiler ---
    michael clayton: i'm not the guy you kill. i'm the guy you buy off! are you so blind that you can't see that? i sold out arthur for 80 grand. i'm your easiest problem and you try to kill me?
    --- spoiler ---
60 entry daha
hesabın var mı? giriş yap