1 entry daha
  • ne sahibinden.com'un ne de başka bir sitenin suçlu olduğu olaydır. yüz kere söyledik get olmadan alışveriş yapmayın diye, hangi yüzyılda yaşıyorsunuz anasını satayım bu kadar güvenip kargo yolladı diye para yolluyorsunuz çat diye. aklım almıyor böyle saflığı.

    edit: e-ticaret yaparken bundan 5-6 sene önce tam 110 tane get ile tamamladığım alışverişim vardı. bakın 110 tane. ne ben dolandırıldım ne de ben dolandırdım. neden mi? ürünü kargolarken fotoğraflıyorum, videoya çekiyorum ve göndereceğim kişiye atıyorum whats app'tan. kargolama aşamasında şubeden fotoğraf atıp yolladığımı teyit ettiriyorum çalışanlarla. karşı taraf beni mağdur edebilir mi? evet. öyle bir şey denemesi halinde sattığım şeylerin barkodunu ve faturasını bulundurdum, fatura kesmek zorunda olduğum için. karşı taraf ürünü hasarlı gösterip paramın üstüne yatmaması için yolladığım ürünün seri numarasını teyit edecek bilgiler elimde var. mesela alıcı kişi ne yapabilir? benim gönderdiğim fotoğraf makinesini kutudan çıkartıp, kendisi dandik bir fotoğraf makinesi koyup "satıcı bana istediğim ürünü yollamadı" derse bende adama derim ki, kardeş bendeki seri numarası şu, kutudaki seri numarasını gösterir misin? eh haliyle gösteremeyecek ve göte gelecek.

    edit 2 : get ne diye soranlar oldu özelden, kısa bir bilgi get nedir

    arkadaşlar yıllarca bu e ticaret yapmış bir abiniz olarak size bir kaç öneri vereceğim zira bu entryden sonra bayağı bir özel mesaj aldım. öncelikle satıcı çok konuşuyor ve sürekli güveninizi kazanmak istiyorsa, lafı eveleyip geveliyorsa bilin ki o adamdan cacık olmaz. bu tür insanların ağzı çok iyi laf yapar ve sürekli insanların güven duyduğu meslek gruplarından tanıdıklarını örnek verir. yukarıdaki arkadaştaki gibi, öğretmen, asker polis vs. bir diğer dikkat edilmesi gereken husus sizin dediğiniz şeylere nasıl yaklaştığı. mesela hocam get açar mısınız? dediğiniz zaman " ya ben bunu bilmiyorum" derse bilin ki bu elemanda bir cacık var zira get açmak ilan açmaktan daha kolay bir işlem. iban giriyorsun sadece hesabına, bu kadar. bir diğer nokta ise satıcı kişinin puanı ve yorumları. profiline girip puanına ve yorumlara, yorumları yapan kişileri inceledikten sonra devam edebilirsiniz. yine yukarıdaki arkadaştan bir örnek vereceğim, piyasada 5000 lira olan bir ürünü 4000 veya 4500 e satıyorsa bir kişi ya dolandırıcıdır yada hırsız çünkü aklı olan bir satıcı ürünün satmadan önce aynı sitede aratır ve aşağı yukarı aynı fiyattan satışa sunar. arada en fazla 50-100 lira oynar. unutmayın, beleş peynir sadece fare kapanında olur.
194 entry daha
hesabın var mı? giriş yap