4520 entry daha
  • odtü, itü, boğaziçi, bilkent gibi üniversitelere aynı anda saydırabilen bilim insanıdır.
    bunu yapabilmesi, bunların hepsinde çalışmış olmasından(?) ileri geliyor olabilir.
    bilim insanının alanı dışından gelen soruları cevaplaması pek beklenmez. eğer bunu özellikle bekliyorsan, sana göre mantıksız açıklamaların gelmesi normaldir. adam zaten çoğunluğa göre aykırı birisi. stranger things dizisinde geçen bir cümle.

    --- spoiler ---

    işin aslı, normal olan hiçkimse, dünyada anlamlı bir şey başarmamıştır.

    --- spoiler ---

    geçmiş bir programda, öğrencinin bir sorusu üzerine cevap verirken bir bilim adamı ismi veriyor, yanındaki başka bir konuşmacı ise o ismin de kaynağını başka bir isimden aldığını belirtiyor. bunun üzerine celal şengör, yeni bir şey öğrendiğini ve teşekkür ettiğini söylüyor. ve devamında diyor ki:
    hiçbir hocaya inanmayın. ben de dahil.

    insanların hayata dair görüşleri değişebilir. politik görüşü ya da manevi dünyası farklıdır. bilimsel olarak bu adam anlattığını kesinleşmiş kaynaklara göre mi anlatıyor, yoksa sallıyor mu ona bakmak lazım. bize lazım olan bu. adam bokunu yiyormuş da, inanmıyormuş da...detaylara takılmamak lazım.

    bunlar kişisel şeyler. ancak o, ona göre bir kanıt olmadığı için inanmıyor, bunu kendince açıklayabiliyor. sen ise cehennemde yanmaktan korktuğun için inanıyorsun. seni yöneten korku aslında, inancın değil. korku, inanmanı sağlıyor. bir noktadan sonra da inandığın sistem sana sorgulama izni vermiyor. o bu konuda daha dürüst en azından. inanıyorum deseydi hiç sorun yoktu çünkü.
3338 entry daha
hesabın var mı? giriş yap