2 entry daha
  • birilerinin daha çok kazanma hırsı olmasa hala evde soba yakıyor olurduk.

    şimdi o elindeki iphone'u sakince yerine bırak ve bir kapitalistin ürettiği yumuşacık yatağına yatmadan önce yine başka kapitalistlerin ürettiği diş macunu, diş fırçası, musluk bataryası, havlu gibi vahşi kapitalizmin suç aletleriyle haşır neşir ol.

    sorun kapitalizmde değil, sorun her şeyi kendi yiyen devlet mekanizmasında. kapitalisti de işçiyi de sömüren devlettir. eğer suç kapitalizmde olsaydı dünyanın en büyük kapitalistlerinin ülkelerinde sıradan işçiler de refah içinde yaşıyor olmazdı. sömürge falan zırvalayacaklar hiç gelmesin, yiyosa sen de git avrupa'yı sömür o zaman? maçan yemez, çünkü yeteri kadar kapitalist değilsin.

    iyi uykular.

    edit: haha, patron değil işçi üretiyor demiş. gerçekten müthiş zeka. işçide o ticari zeka var, pazarlama yeteneği var, her şey var ama patron kafasına silah dayayıp zorla çalıştırıyor değil mi? yapmayın gençler, eski işçiyim 2 yıldır kendi işimi yapıyorum. çalışınca oluyor, sisteme bok atmayın siz beceriksizsiniz.

    kötü patron yok mu? tabii ki var. ama iyi patron da var. mutlu işçi için mutlu patron lazım, bunun için de devletin şirketlerin gırtlağına çökmemesi lazım. yani suçlayacagınız adamlar patronlar değil; bıyıklılardır.
74 entry daha
hesabın var mı? giriş yap