1 entry daha
  • vida imalatında kullanılan en yaygın yöntemdir. talaşlı imalata kıyasla çok daha hızlı ve ekonomik olmakla beraber daha mukavemetli ürünler ortaya çıkarmaktadır. teğetsel ovalama(nkw), top ovalama ve döner ovalama olmak üzere 3 tipi vardır.
    iki düzlemsel tarağın üzerine açılmış yivler sayesinde arasından geçirilen tele diş çekilmesini sağlayan teğetsel ovalama en yaygın kullanılan tiptir.
    top ovalama da yaygın bir kullanıma sahiptir fakat daha çok özel ve az sayıda üretilen civatalarda tercih edilir. ayrıca gijon diye tabir edilen uzun saplamalar da top ovalama ile üretilirler. açtığı dişin üzerinden tekrar tekrar geçmesi sebebiyle top ovalama çok kaliteli ürün verir.
    döner ovalama ülkemizde çok yaygın olmamakla birlikte çok hızlı olması sebebiyle caziptir. bir silindirik tarak ve ay şeklinde bir tarakla birlikte çalışır ve teğetsel ovalamanın aksine sabit hızlı ve devamlı ürün akışı sağlayan bir makinedir. fakat taraklarının yüksek maliyetinden dolayı döner ovalamalar türkiye piyasasında pek yer bulamamıştır.
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap