• üst edit: bu entry'den sonra bana ulaştılar. kibar bir insan benimle iletişime geçip sorunumu çözdü ama olay buraya gelene kadar yapmış olduğum en az 30 görüşmede keşke bana yardımcı olunsaydı.

    trendyol'un, trendyol cüzdanimdan kartima aktardiğim parayi yok edip, paramin üstüne çökmüş olduğu rezalettir.

    12 ocak 2020 tarihinde trendyol cüzdanima yapilmiş olan 451.79 tl tutarindaki iadeyi kredi kartima aktardim. miktari 4 parça halinde göndermeye karar vermişler. 3 parçasi aninda hesabima aktarildi. (159,13 + 108,35 + 91,54)

    ancak 92,77'lik tutarin iadesi gerçekleşmedi, üç ödeme aynı anda gelirken sonuncusunun gelmemesi mantıksız diye defalarca aradim 2-10 iş günü içinde hesabiniza aktarilacaktir diyerek beni oyaladilar. 10'uncu iş gününden sonra bankanizla görüşün biz iadeyi yaptik dediler. dekont istedim. 4 adet dekont gönderdiler 3 tanesi başarili. 92.77lik dekontta işlem tipi iptal yaziyor. kredi karti ekstremde sadece 3 adet iade var. 92.77 tl asla yok.

    bütün bunlari trendyol’a söylüyorum, hala bana referans numarasi verelim bankanizla görüşün deniliyor. bankayla görüşüyorum referans numarasini veriyorum, böyle bir işlem görüntüleyemiyoruz trendyol'la görüşün diyorlar.

    hem bankayla hem trendyol müşteri hizmetleriyle görüşmelerine saatlerim gitti. ayrica benim anlamadiğim, ben neden bankamla görüşüyorum trendyol'un beceremediği bir iş için? ben neden trendyol'un ödememiş olduğu paranin peşine düşüp zamanimdan vermek zorundayim? parayi ben mi kaybettim de bunun çözümü için saatlerimi veriyorum ve sinirlerim harap oluyor?

    kim bilir kaç kişi önemsiz bir miktar ben bununla uğramam deyip paralarindan vazgeçmiştir ama ben bu işin peşini birakmayacağim. parami yok etmeye kimsenin hakki yok.

    trendyol’dan enpara’ya iletilemeyen paramin akibetini, iki koca şirket kendi arasinda çözemezken müşteri olarak bana çözdürmeye çalişmak da çok ucuz bir hareket.
9 entry daha
hesabın var mı? giriş yap