51 entry daha
  • son yıllarda metallica da yaşanan deformasyon sonrasında hep ikinci bir and justice for all ümit ettirecek kadar müthiş bir albüm. her akla düştüğünde to live is to die ve harvester of sorrow dinleme isteği uyandıran* ama metallica üyelerinin de en beğenmediği albüm.
    eskiden dergilerde albümler ile ilgili kritikleri kesip kapağın içine eklerdim. bu albümün kapağında bulduğum kritik lars ve james'in ağzından geliyor.

    james: sarkilar iyiydi ama bu bokta bir kaç küçük yetersizlik var... sanırım gerçekten iyi birşeyler var içinde, dili de fena olmadı. sözler gerçekten güzeldi... albümün asıl prodüktörü mike clink çok rahat ve sırtüstü yatan biriydi. arka planda bazı işleri yapacak ve tüm bu boku toplayacak birine ihtiyacımız vardı. ama gene de albüm kötü değildi. yanlız şarkılar çok uzun bunu da turdayken fark ettik...

    lars: bu olumlu olarak geriye bakması en zor albüm...bitirdiğimizde doğru yaptığımıza emin olmamıza rağmen, hakkında iyi birşey söylemek için iki üç sene sonra burada uğraşıyorum. gerçi gerçekten hoş birkaç parça var içinde, fakat tüm olumsuzlukları iki üç sene sonra farkettik. bilmem birşeyler anlatabildim mi?...

    roportaj black albüm çıktıktan sonra yapılmış ve lars black albümün bu albümden daha iyi olduğunu söylüyor. son cümlede. black albümü de çok seven biri olarak diyebileceğim şey and justice for all'in eline su dökemeyeceğidir.

    bu albümün cd sini her açtığımda bu yorumu okuyup bu albüme bakış açılarının metallicanın geleceğini şekillendirdiğini düşünürüm.

    keşke bizim sevdiğimiz kadar sevebilselermiş bu albümü..
317 entry daha
hesabın var mı? giriş yap