6 entry daha
  • eskiden vardi hala yerlerini koruyorlar mi bilmem, bikac tane lokanta, atari salonu, sinema vs.nin bulundugu bi pasajin tam karsisinda, kartal' in gobeginde bulunan ozel lise.

    okul binasinin yapimi tam bir komedi; ahmet simsek beyimiz yanlis hatirlamiyorsam burayi oncelikle iki ana binadan olusan bir alisveris merkezi yapacakmis, sonradan kararini degistirmis hastane yapiyim demis. bakmis o da olmayacak, dusunmus tasinmis son karari okul yapmakta bulmus.

    "soyle egitim verecez, boyle yapacas edecez" diyerekten bizimkileri de kandirmislar, anadolu - kolej sinavina fln girmez ortaokula da burda devam eder dusuncesiyle vermisler beni de bu okul benzeri yere. ilkokulun ilk uc yilini eski binada, her yil sinif hocasi degistirerek gecirdikten sonra bizi yeni binaya postalamislardi. zaten bi maket projesi vardi ki okulun, sormayin, bes yil bekledik "ay havuz ne zaman yapilacak, ne zaman bizim de bahcemiz, spor salonumuz olacak" diye, olmadi tabi o ayri.

    okul oyle laubaliydi ki, beden hocasi bulamayip spordan bihaber mudur muavinini beden derslerine verdiklerine bile sahit olmusumdur. ingilizce ogrenicez diye daha birinci siniftan basladik derslere, oysa ki turkce okuma yazma bilmiyorduk henuz, ingilizce neyimize. durum boyle olunca da ben uzun sure "what is your name?" sorusunun telaffuzunu "vat iz cor neym" olarak bellemisimdir, daha ornekleri coktur.

    bir zamanlar yeraltinin bilindik insanlarindan olan ahmet simsek beyle, uzayli dostum diye elinde gitariyla sarki soylemeye calisan yasemin kumral hanimefendinin ahmetle yasin adinda iki tane de simarik veledi okumaktaydilar bu okulda, hic bir zaman haz etmemisimdir kendilerinden.

    ilginctir, ilkokuldan kiminle konussam toroslu belen' i hatirlar ilk. kendisi flut caldirmakla kalmayip, teneke kutularin icine mercimek koydurmus, gazoz kapaklarini daire seklindeki tahtalara civiletmis ve suan animsayamadigim daha bicok zimbirtidan muzik aleti yaptirtmisti. bi de akordiyonuyla besteledigi bi ahmet simsek lisesi marsi vardi ki her pazartesi sabahi soylerdik, hic unutmam sozlerini nedense diyip buraya da yazmak caiz olmustur:

    ahmet simsek lisesi
    yeniliklerin sesi
    okumak zevktir sende
    ahmet simsek lisesi

    okulum sevgi dolu
    neseli ve umutlu
    o bizim mabedimiz
    kutsaldir onun yolu

    her sabah gun dogarken
    uyanir bekler bizi
    bir ozlemle kucaklar
    sanki bir anne gibi...

    diyerekten giderdi bu boyle. bu kadar ani dolu bi entryden sonra cenemi kapatip, koseme cekilmeyi siz saygideger sozluk kullanicilarina bir borc bilirim.
22 entry daha
hesabın var mı? giriş yap