244 entry daha
  • muhtemelen balinaları piyasaya girmedi. aksi takdirde %22.5 i serbest kalan, arzı artan bir şey nasıl olur da fiyatı yükselir? ben 23$ dan alıp 28 $ dan çıkmıştım. pangolin de eth-avax çifti ile png kazıyordum. güzel de gelir elde ediyordum. eth de yükseldi. bu serbest kalacak coinler kafamı karıştırdı ve çıktım. mantıklı olan buydu. avax ın bu şartlar dahilinde yükselmesinin mantığını anlayamadım. belki de btc nin yükselmesi etkilemiştir. her halükarda geleceği olan bir proje olduğunu düşünüyorum. avax, cake, kava, polkadot, stellar ve sxp ye yatırım yapmayı düşünüyorum. her birine böleceğim sermayemi.

    borsalar kazanma ihtimali kadar kaybetme ihtimali de olan yerler. riski az olanın kazancı da az olur. risk yüksek ise kazanç da yüksek oluyor. size düşen riski paylaştırmak. evi arabayı satıp avax a sakın girmeyin. bu yatırım değil, kumar. size zarar vermeyecek bir meblağı paylaştırın işte çeşitli sepetlere. 2017 yılında 3.5 dolardan aldığım bnb coinleri unutmuştum. resmen aklımdan çıkmıştı. o dönemde "ya bu bitcoin nedir?" diye girdiğim binance da riske edebileceğim bir meblağı batırdım. tüm yumurtaları aynı sepete koymuştum. geriye pek bir şey kalmamıştı 20$ civarı para (soranlar oldu bnbler hariç 20$ kaldı, elimde 15 tane de bnb vardı). telefonum bozuldu, değiştirdim o telefona binance yüklemedim bile. sonra geçen arkadaş dedi ki bu aralar coin piyasası çok oynak vs... dur bir gireyim bakayım dedim. hesabımda kaç bnb var bilmiyordum bile. hesabımdaki paraya inanamadım. benim 3.5 $ dan aldığım bnb 300 $ olmuş. ben "20$ kaldı, o da kalsın anasını satayım, batırdık siktiret tecrübe oldu bu da bana, bu işler bana göre değilmiş" diye düşünürken, hiç beklemediğim yerden parayı buldum.

    diyecegim şu: bakkal açmak da risk almaktır, araba kullanmak da... ben yaptım ve dersimi aldım. 1 gecede hiç oldu elimdeki para ve anlamıyordum bu işlerden. tüm yumurtaları aynı sepete koymayın. yok illa koyucam dediniz, alım fırsatı dediniz, tamam olur, koyun. ama koyuyorsanız da mutlaka stop loss koyun. destek noktasının bir tık altına koyun. bana şans güldü, size gülmez.

    tekrar söylüyorum, yumurtaların hepsini aynı sepete koymayın. yapmayın. riski bölüştürün. ben bana asla zarar vermeyecek bir meblağı batırdım. pişman değilim, insanların hayatını karartan meblağlar ile aldığı dersi ben 3 kuruş parayla aldım. bunu okuyan varsa benim yazdığımdan dersini alsın.

    tekrar söylüyorum. evi arabayı basıp bu piyasaya girmeyin. para kolay kazanılmıyor.
970 entry daha
hesabın var mı? giriş yap