1 entry daha
  • şimdilerde nuri akın lisesi olan, maçka ilköğretim okulu ile maçka endüstri meslek lisesinin arasında kalan binada hizmet veren, 6 yılımı geçirdiğim okulum. şimdilerde pek şeffaf bir politikanın izlendiği, okul bahçesinin duvarlarının yarıya indiği gözlenmekle birlikte, eskiden sert disiplin uygulamaları ile velilerin gönlüle taht kurmuştu. üç dilde birden eğitim verir, hangi sınıfa düşeceğiniz kura ile belirlenirdi. anne babası boşanmış, problemli çocukları tecrit edercesine aynı sınıfa doldururlardı. en yaramaz sınıf ünvanını almak hiç zor olmazdı o kadar sorunlu kızla birlikte. (bkz: 6 mat c) (bkz: 80li yıllar)

    ön cepheden görülen eski bina da ortaokul, arka cepheden görülen çok katlı sonradan yapılan yeni bina da lise sınıfları bulunurdu. spor salonu ve konferans salonu ayrı bir binada olup oldukça lüks haldeydi. sene sonu etkinliklerinde sezen cumhur önal gelip son 45likleri çalar, kızları coştururdu. big in japani çaldığında salon yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya kalmış, koltukların üzerinde zıplayanları indirmek mümkün olmamıştı.

    ortaokulun ilk yıllarında ortabahçedeki öğretmenler havuzunda kurbağa kovalar, sonraki yıllarda edinilen deneyimlerle arka bahçeden endüstrideki çocuklarla işaretleşilirdi. okul çıkışında buluşmak için randevulaşır, çocuklar ekilirdi. pek bi eğlenceli idi. arka boş arazide top koşturanlara tezahürat yapılır, müdürden azar işitilirdi.

    kimler çıkmadı ki bu liseden: silikon dudaklı filmi olmayan sinema güzeli özlem selanik*, levent inanır'ın eşi neslihan (ibrahim tatlısesle hülya avşar a benziyor diye kamera karşısına geçmiş, o film yüzünden okuldan atılmıştı, koca memeli neslihan derdik*), dilek bale grubu üyeleri ki jimnastikte okulumuzu birinci yapmışlardı, şarkıcı reyhan karaca. sonraki dönem mezunlarından demet şener.

    kızlar sadece laf atmakla kalmaz, tacizde de bulunurdu eskiden. ama sadece üniversitelilere (bkz: itü) şimdilerde durum ne bilemiyorum.
9 entry daha
hesabın var mı? giriş yap