2 entry daha
  • sadece turşusuyla ünlü değildir elbet. yolculuk sırasında acıktıysanız bu beldenin girşinde durabilir, dünyanın en leziz alabalıklarını yiyebilirsiniz.

    turşusu neden bu kadar ünlüdür bilemiyorum. beldede yaşayan turşucular bundan yaklaşık 25 yıl önce istanbul, izmir ve bursa merkezinde dükkanlar alıp buralardaki varoş mahallelerine taşınmıştır. daha sonra bu taşındıkları yerlerin büyümesiyle emlaktan büyük para kazanmıştır. (birkaç kişiden bahsetmiyorum, çok var böyle) artık turşuculukta çok fazla para kazanma imkanı olmadığından dolayı gittikçe azalıyor bu beldede turşucuların sayısı.

    edit: geçenlerde buranın turşusunun ünlü olma sebebinin buradaki kaynak suyu olduğunu öğrendim. turşu çok fazla su isteyen bir ürün olduğundan şişe-tenekelere baskı öncesi orada rahatça kullanılan su sebebiyle insanlar turşuculuğa yönelmiş. suyun temizliği de gedelek turşularına ayrı bir tat vermiş. şimdi durum öyle değil bildiğim kadarıyla. oranın da suları tükenmek üzere. üzüldüm çocukluğu turşu tenekeleri arasında geçmiş biri olarak.
4 entry daha
hesabın var mı? giriş yap