6058 entry daha
  • tamamen çöp olan bir yer yani çok uzun süredir araştırıyorum arkadaşlar 2016 da bu yatırım mevzularına daha öğrenci iken merak saldım.2018 de mezun olup parada kazanmaya başlayınca okumalarımı sıklaştırdım.her öğrendiğim şey her yaptığım okuma beni resmen buradan uzaklaştırdı. şimdi gelelim sebeplerine aklı selim benim gibi profesyonel olmayan kişiler mecburen uzun vadeli düşünecek ve sectiği hisseler bist 30 da olmak zorunda geri kalanlar çöp demek istemiyorum lakin spekülasyona daha açık diye yazıyorlar zaten her yerde bende kendime bir sınır koyup bazı örnekleri inceledim.
    görsel
    01.01.2010 tarihinde 10000 tl rastgele seçtiğim bist30 hisselerine yatırmış olsaydım eregli ve bim hariç zarardaydım arkadaşlar dolar getirisini geçebilen sadece bu iki hisse var çünkü biz o tarihte bunu bilebilirmiydik tabiki hayır.bir portföy yapsak bist 30 hisselerinden bu 2 hissenin karıda pörtföy içinde hiç olacaktı yine doların altında kalacaktık. uzatmayayım varmaya calıstıgım nokta şu hem enflasyonla mücadele edip hemde kar etmek pek olası değil arkadaşlar o zaman mantıklı bi adam ne yapar enflasyonu olmayan bir yerlerde yatırım yapar. onada şuradan ulaşabilirsiniz.

    sonraki en büyük sorunumuz ne tabi ki vergi arkadaşlar vergiden kaçınmak gerek zaten sen ben gibi insanlar daha maaşı yatmadan yeterince vergi kesilmiyor mu cebimizden.bu vergi olayı sadece yatırım için değil hayatımızın her alanı için büyük sıkıntı bununla ilgilide 2-3 video bırakıyorum vergi1
    vergi2
    vergi3
    vergi4

    zaten yurtdışında yatırım yapsanız da bizim saygıdeğer devletimiz yine vergi alacak burda önemli olan yurtdışında yatırım yaptığımız diğer ülkede olabildiğince az vergi ödemek onun listesinede şuradan ulaşabilirsiniz.

    bu iki gösterge ışığında ben hon kong borsasonda karar kıldım bunun içinde ilk paylaştığım excel görüntüsünde honkong borsasında işlem gören bir kağıt koydum. 10 yıl evvel bu kağıda 10000tl yatırsam şuan elimde 180000tl olurdu tabiki bundan daha vergiler kesilecek ama vergi kesilse bile borsa istanbulun getirisinden kat kat daha fazla bi kazanç söz konusu.

    yani lafın kısası şu abiler ablalar ben kendimce twitterda da takip ediyorum burayı okuyorum öyle bir grup var ki bir birini gazlayan yok temettü idi yok bileşik getiri idi öyleydi böyleydi ben bu arkadaşların hesabı kitabı bir türlü denkleyemiyorum.bist tamamen bir zaman kaybı ve para israfı yaptığım hesaplara göre.

    demem o ki ufkumuzu geniş tutmamız lazım tr de değilde yurtdışında enflasyonu sabit dolar kuru sabit bir yer bulup yatırım yapmak makul ben halen okumalarıma araştırmalarıma devam ediyorum henüz para yatırmadım en büyük problemde vergi hesabı. bir abimiz bloğunda açıklamaya çalışmış ama ben yinede anlayamadım onunda linkini bırakıyorum belki anlayan biri çıkarda anlatır tekrardan blog

    şunu da eklemek isterim profesyonel değilim belki bakış açım yanlıştır bist konusundaki fikirlerimi çürütebilecek birileri varsa seve seve dinlemek isterim her türlü fikre de açığım arkadaşlar.

    son olarak ytd

    edit: arkadaslar temettu ve sermaye arttirimlari ile ilgili bircok yazardan uyari aldim yukarda ki hesaplamalarimda bu ikisi dahil değildi.firsat bulursam bunlarida ekleyip bir guncelleme yapacağım.
23118 entry daha
hesabın var mı? giriş yap