7 entry daha
  • korkaklıkla suçlayanları gözler önüne sermiş başlık.

    o bahsettiğiniz gençlerden biri olarak söylüyorum, siz farkında değilsiniz belki ama 1970'ler türkiye'sinde yaşamıyoruz artık maalesef. öyle sokağa dökülüp hak arama devri çoktan kapandı ülkemiz için. aramıza bir tane apo posterli adam salıp fotoğraflasalar, 20 senelik mağduriyet çıkaracak iktidarla karşı karşıyayız. en iyi ihtimalle göz altına alırlar, en iyi ihtimal diyorum bakın.

    istanbul seçimlerinde korkak dediğiniz gençleri gördük. hepsi oy çuvallarının üstünde uyudu, söke söke aldı istanbul'u. devir artık böyle işliyor. biz ne 70'ler türkiye'si, ne isviçre ne de fransa'yız. oturduğunuz yerden gençliği boklamak yerine, kalkın da ülkenin durumunu anlayın.

    korkak diye yaftalayanların kendilerinin ne yaptığı da ayrı bir merak konusudur ayrıca.

    edit: ayrıca sizler ''aman evladım herkes kendini kurtarır olan sana olur'' diye yetişerek hiçbir şey yapmadığınız için, bizler şu an sokağa dökülüp hak arayamıyoruz. hasbelkader öyle bir eylemde bulunsak bile (bkz: boğaziçi eylemleri) iktidar bir şey yapmasa, gerizekalının biri çıkıyor lgbt bayrağı sallıyor, öteki çıkıyor sikini sallıyor. o sokakta hak arama kültürü sizin neslinizde köreldi gitti, haliyle bizde de oturmadı maalesef.

    edit 2: rejim değiştirmişler de, domalacakmışız da geçireceklermiş bize. aynen abicim çok haklısın. çünkü rejimi bir günde değiştirdiler değil mi? askerlerin başına çuval geçirildiğinde ne notası müzik notası mı dediler, neredeydiniz? kozmik odaya girip belgeleri fetö aracılığıyla amerika'ya taşıdılar, neredeydiniz? ergenekon, balyoz diye paşaları içeri aldılar, neredeydiniz? mavi marmara'da neredeydiniz? referandumda ölüleri diriltip oy kullandırdılar, neredeydiniz? beraber yürüdüler o yollarda, neredeydiniz? bizzat sizin girdiğiniz üniversite sınavlarının, kpss'nin sorularını kendi adamlarına dağıttılar, neredeydiniz? ayakkabı kutularından paralar çıktı, neredeydiniz? teröristler davul zurnayla dağdan indirildi, esenboğa'da göndere paçavra çekildi, neredeydiniz? milyonlarca suriyeli ülkeye dolduruldu, neredeydiniz? rejim bir günde değişti değil mi? bunlar olurken gençlik sizdiniz, ne yaptınız peki?

    biz ''adam kazandı'' diyen muharrem ince'yi, siyaset sahnesinden sildik, mansur yavaş 2014'te ses çıkarmadığı için imamoğlu aday olcak başka yol yok diye baskı kuruyoruz, istanbul'u bokladığınız gençlik söke söke aldı. ülkenin en boklu kısmı bize denk geldi o yüzden biz ne yapacağımızı biliyoruz, gölge etmeyin yeterli.

    edit 3: gezi eylemleri diyecekler için peşin peşin yazmış olayım, iktidarın ekmeğine yağ sürmekten başka ne işe yaradı o eylemler? çabayı takdir ediyorum ama eylem devrinin kapanmış olduğunu gördük. geç kaldınız sokağa dökülmek için yani. işler 2013'e kadar gelmeden yapacaktınız yapacağınızı.
58 entry daha
hesabın var mı? giriş yap