57 entry daha
  • periyodik olarak aklıma düşen radyo kanalı...

    deli gibi rıza karaağaçlı dinlediğimiz 2001 - 2003 yıllarının favori kanallarından. pek çok popüler şarkının başına veya ortalarına özel jingle yazmak gibi manyak orijinal fikirleriyle ünlü olan bir radyo kanalıydı aynı zamanda.

    sürekli olarak aklıma gelmesinin ise farklı bir nedeni var: bu başlık altında fazlaca değinildiği üzere bütün dünyadan değişik ötesi şarkılar toplayıp popülerleştirmesi... sonra da "neydi o şarkı amk ya, hani vardı ya neydi abi" diye yıllar boyu insanı kıvrandırması ve cin atına bindirmesi. *

    (bkz: ismi bilinmeyen bir şarkıyı arayıp durmak)
    (bkz: sadece melodisi hatırlanan şarkıyı aramak)

    sadece bu radyo kanalında 2002 - 2003 yılları arasında hit olan bir şarkının peşindeyim. hatırlayabildiğim kadarıyla şu kadar tarif edebilirim:

    - şarkı yabancı, ben ingilizce diye hatırlıyorum, ama latin ülkelerinden, balkan ülkelerinden ya da rusya'dan da olabilir. kısaca origin'i neresi hiçbir fikrim yok. dilinin ingilizce olduğundan da yüzde yüz emin değilim.

    - sesi britney spears'ı andıran bir kadın söylüyordu.

    - burası kilit nokta: şarkının en başında ve en sonunda bildiğiniz bağlama solo var ve fidayda türküsü'nün başındaki bağlama solonun aynısını çalıyor. hatta şarkı başlayınca ilk bi "radyonun anten şaştı, türkü radyosuna geçti yanlışlıkla" hissine kapılıyor insan. şarkının ortalarında da tek tük geliyor bağlama solo. bu kısmından, özellikle fidayda sample'ından yüzde yüz eminim.

    - 2002 - 2003 yılları arasındaki bir zamanda radyo mydonose bu şarkıyı hit etti. bir daha da izine rastlanılmadı.

    - remix olabilir.

    artık dj'lerine kadar yazacağım neredeyse, ama o yıllardan kim var çok da tanımıyorum sıkıntı o.

    şarkıyı bilen 2001 - 2003 yılı mydonose'cularının (ya da bilme ihtimâli olan birilerini tanıyanların) yeşillendirmesi hâlinde rahat uyku uyuyabileceğim.

    edit: google hum to search kullandım. sonuç sıfır.
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap