1 entry daha
  • maliye bakanlığı'nın; kendileri yatarken mükellefleri ve muhasebecileri zora koşmak amacıyla uyguladığı nanelerden biri. bir boka yaramayan bir beyanname. neymiş? belirli bir tutarın üstünde alım satım gerçekleştiren mükelleflerin her ikisinin de aynı şeyi beyan edip etmediğinin kontrolüymüş. ulan bir kere şu mesleğe* başladım başlayalı vergi kaçırmanın yediyüzelli ayrı yolunu öğrendim. ama bu yollardan hiçbiri, satış yapılan adama kestiğim faturayı defterime yazmamak değil. hiçbir mükellef de faturayı kesip defterine yazmamak suretiyle vergi kaçırmaz. gerizekalılık olur bu. vergi kaçıracak adam o faturayı hiç kesmez. dolayısıyla ne satışı yapanda, ne alışı yapanda o fatura olmaz. vergi yine kaçar, tarafların beyanları yine tutarlı olur ama arada satışı yapılmış ama faturası kesilmediği için belgelendirilmeyip vergisi kaçırılmış bir işlem olur.

    taraflar arasında bir mutabakatsızlık varsa bu mutlaka çekmecede unutulmuş fatura, postada kaybolmuş fatura vs. nedeniyledir. bilerek yazılmamış fatura nedeniyle değil.

    affedersiniz oturduğunuz yerden biraz kalkıp denetim yapın, defter inceleyin de neler kaçırılıyor görün. böyle şeylerle oyalamayın bizi de.
23 entry daha
hesabın var mı? giriş yap