105 entry daha
  • hakkinda yazilacak cok sey olan sarkici. ne zamandir yazacagim ama icimden gelmiyordu, aman sana ne diyorum kendime. ama en son aysel gürel'in anildigi müjde ar'in programindan sonra yazmam farz oldu.

    simdi onun hakkinda neler biliyoruz bir düsünelim.

    1. sesi cok güzeldir kabul, ama bunu hep kinayeli bicimde belli eder. yani insanlar onu övsün diye yem atar. bir de amerikada falan dogsaydim cok farkli bir yerde olurdum der. biz de aah ah deriz.

    2. sürekli bir 'o kadar mütevaziyim' tavri altinda kendini ve meziyetlerini anlatir. o kadar ki, aysel gürel'in anildigi haydi gel bizimle ol adli programda bile diger tüm konuklarin aksine aysel'den cok kendinden söz etti. herkesten cok konustu, ama ne söyledi kimse anlamadi. -bizim evdeki kimse anlamadi en azindan- hazin olan, bu durumun farkinda olmamasi ve gercekten kendini cok mütevazi sanmasi sanirim.

    3. türkiye'deki sarkicilarin ve müzik piyasasindakilerin cogu onu cekememektedir. hep önünü kesmislerdir. ani kitabini okuyanlar bilir basta sezen aksu -ki o neler yapmistir zerrin'e bir bilseniz, kitabi bir okusaniz- olmak üzere dahili ve harici düsmanlari vardir ve hep olacaktir. zerrin'in kariyerindeki tüm basarisizliklar, hayatindaki tüm basarisizliklar hep baskalari yüzünden olmustur.

    4. bir insan yillardir ayni cümlelerle, ayni kaliplarla kendini ifade ediyorsa burda bir sorun vardir sanki. bu degisememe durumunun sadece dis görünüsünde oldugunu sanmiyorum. janis joplin'i cok sevmis gencken, kabul. biz de severiz. ama kurtul artik bundan diyesi geliyor insanin sürekli bundan bahsettigini görünce.

    5. tülay gibi dönemin en büyük starlarindan birinin kardesi olarak müzik dünyasinin kapilari kendisine zaten cok zor acilmadi. ama ondan sonra yaptiklari: 80'lerin ilk yillarinda yaptigi arabesk albümler -ki cok güzel sarkilari vardir- sonra garo mafyan'li albümler, birbirine benzeyen sarkilar...sonra onno tunc'la calistigi bir albüm...ki olay olay adli o albümün tutmamasi aynen ortada tüm malzemelerin olmasi ama helvanin bir türlü gerceklesememesinin güzel bir örnegidir. ama bunda zerrin'in hic sucu yoktur dogal olarak. mutlaka baska sebepler vardir, arastirirsaniz bulursunuz. (bu arada yillar yillar sonra onno tunc tribute albümünde herkes onno tunc'un baskalari tarafindan seslendirilmis sarkilarini söylerken sadece bir kisi, yillar önce kendi söyledigi hep bana adli sarkiyi söylemistir. sadece bir tespit.)

    6. herkesten iyelik eki takarak bahseder. bu ne menem bir aliskanliktir anlamadim. nükhetim, ayselim, aysem, fatmam, ay balam... herkes onundur.

    7. albümleri tutmadikca müzigi birakir, ama sonra ne oldu bitti biz anlamadan yeni bir albümle cikar. bir albüm önce türküleri caz formatinda söylemisti, tutmadi. en son hem rock hem pop sarkilarinin oldugu iki albüm cikardi ve bu albüm de satmazsa ne olacak bakalim. yorumsuz.

    bu maddeler daha uzar gider ama bir anlami yok uzatmanin.sonuc: zerrin özer'in sesi cok güzeldir, tamam mi? amerika'da dogsaydi aman allahim neler olurdu bunu hayal gücünüze birakiyorum. ama bir gercek, zerrin özer gün gectikce müzikseverlerin gözündeki kredisini azalta azalta bitirmistir. konusurkeni lafi dolandirmalari, kendine yontmalari, müzikte kaydadeger bir seyler belki 15 yildir yapamamasi... tuhaf bir ruh hali icinde oldugu kesin.

    zerrin hanim seslenmek istiyorum buradan sana. gercekten önemsenmek ve inanilmak istiyorsan lütfen ben samimiyim ve sahiciyim, herkesten büyük kalbim var, ama hayat cok zalim diye sürekli bagirmaktan vazgec. biraz durul, dinlen. ne okan bayülgenin sovlarinda komedyenlik yap, ne de esra ceyhan'in sovuna yalniz cikmanin ne kadar önemli olduguna takil. sarki söyle sadece, güzel sarkilar bulabilirsen tabii eskisi gibi. yoksa sarkilar da isi kurtatmiyor artik.

    imza: kücük bir cocukken seni cok seven biri. ama inan cok kücükken.

    stop.
434 entry daha
hesabın var mı? giriş yap