3 entry daha
  • puro satın alınırken nelere dikkat edilmelidir? öyle her önüne gelen puroyu vays diye almak, ucuz bulduğunu cebellezi etmek doğru mudur? elma armut alır gibi bunu alırken çürük mü çarık mı diye bakmak gerekir mi? puro kültürümüzün bu bölümünde puro alırken dikkat edilecek hususları göreceksiniz. aldıktan sonra "ya dayı bunun içinde sanki bir böcek var gibi hassiktir anayı bu ne lan" demeyeceksiniz.

    abicim önce bir kendi puro konseptini belirlemelisin. sonra ise fiyat araştırmasını yapmalısın. kesene hangisi uygun onu araştır sonra tek dala 50-100 euro verme. temel düstur mutlaka şu olmalı "totalmente a mano long filler" olmalıdır; bu ne demek lan? yani bir tanesi yekpare yapraktan elde sarılmış puro.

    havana purosu alacaksan ve kübadaysan mutlaka sandıkta satılanlardan al güzel kardeşim. karton kutulardan uzak dur. hatta bu havaalanından puro alırken filan da geçerli. mesela guantanemera, karton kutu içinde fakat her bir dalı hava geçirmez bir jelatin midir nedir onunla kaplı olduğu için alınabilir. fakat jose l piedra he kadar mükemmel bir tada sahip de olsa, tamamen açık karton kutunun içinde satıldığı için alınmamalıdır. neden? çünkü karton kutular, puronun tadını ve kokusunu yüksek oranda tahrip eder. puroyu satın aldıktan sonra ise mutlaka nemlendiricili bir humidorun içine koyun.

    diyelim yine para bok kübadasın. bir sandık dolusu puro almaya karar vermişsin. sandığı önce açtır abicim ve puroları dikkatlice gözden geçir. sandığın içini de kokla. amonyak kokusuyla varsa tssısıs siktir lan de çünkü bu, purolarda olgunlaşmadan toplanmış tütün kullanıldığının bir göstergesidir.

    kübada veya istanbulda (istanbulda bir kaç tane de olsa iyi puro satıcısı var) müşterisine değer veren satıcıları tercih edin derim. gerçek puro satıcıları, puroyu sadece bir ekmek kapısı olarak değil, bir sanat parçası olarak görürler.

    nem oranının yüksek olduğu yerlerde küflenme, dükkanlarda bile maalesef görülebilmektedir. bu küf ve mantar, son kullanma tarihini geçirmiş purolarda gözükmektedir. tütünden beslenerek çoğalır ve puronun tadını tamamıyla bozar. bunlara dikkat edin. küflenme var mı yok mu diye kontrol edin sonra çöpe atarken gitti babo 20 euroluk nimet demeyin? ağlama yani sonra onu demek istiyorum.

    ve gelelim bir puronun başına gelebilecek en kötü şeye. lasioderma serricorne. bu sikindirik isimli şey bir böcektir ve bu sikindirik böcek başka tütün yokmuş gibi en değerli tütünleri sever ve tütün içine bıraktığı larvalarla da çoğalır. eğer bir puronun üstünde ufak ve düzgün bir delik varsa, böcek içeride fink atıyor demektir. ciddi ithalatçılar ve satıcılar puroları dondururlar ama bir çoğu buna gerek duymaz ve böcek güney amerika’dan buralara kadar gelebilir. böyle bir durumla karşılaşırsanız, puroları dondurun ve 2 hafta kadar filan buzlukta bekletin. tüm larvalar ve böcek geberecektir şerefsizler. kullanacağınız zaman ise bir gün normal buzdolabında bekletin. tırsma güzel kardeşim, puronun tadı bozulmaz böyle yapıldığı zaman. ama sonra tekrar dondurayım derseniz piç ederseniz puroyu, sonuçta banvit değil puro bu.
10 entry daha
hesabın var mı? giriş yap