37 entry daha
  • bugun ilk defa izleyerek, tim burton'in 2000'li yillara neden bir efsane olarak girdigini anlamama yardimci olan klasik burton filmi.
    - sleepy hollow'un 1999'da gosterime girdigini dusunursek, oncelikle o yillarda tum dunyayi heyecanlandiran yeni binyil'a girmek kavramini, burton filminde 1799'dan 1800'e gecmeyi heyecanla bekleyen ichabod crane ile yansitmis.
    - balkabagi kafali korkuluk, the nightmare before christmas'a al da at dercesine bir gonderme.
    - johnny depp'in performansi bu filmde bana cok tanidik geldi. 1994 yilinda yine tim burton ile calistigi ed wooddaki oyunculuguna cok benziyor. bunun nedeni sanirim ichabod crane'in tipki ed wood gibi, kendi inandigi dogrularin isiginda hayatini yonlendiren ve bu dogrulari insanlarin sorgulamadan kabul etmelerini bekledikce sikilan bir karakter olusuydu. yine de depp'e "otomatige baglamis" gibi bir suclamada bulunamiyor insan, birincisi zaten oyle bir oyuncu olmadigi ortada, ikincisi de her ne kadar benzer karakterler desem de depp kendinden bir seyler katarak rollerini her zaman bir digerinden farkli kilmayi basariyor.
    - magaradaki kocakari (lady van tassel'in kardesi), corpse bridein habercisiymis adeta.
    - johnny depp, lisa marie, jeffrey jones, martin landau(filmin hemen basinda oldurulen peter van garrett rolunde), sleepy hollow'dan 5 yil once de ed wood icin tim burton'in kamerasinin karsindaydilar.
    - ichabod crane'in annesinin iron maidenin icinden ciktigi sahne harbiden urkutucuydu.
    - christina ricci hala ayni yahu hic mi yaslanmaz bir insan?
123 entry daha
hesabın var mı? giriş yap