31 entry daha
  • açık ara (bkz: dönel kavşak) tır. resmen ülkedeki uygulanış biçimi kavşağın içindekine tali yoldan çıkıyormuş gibi davranılmasıdır. içerdeki yol benim diye kavşağı dönmeye devam ederse hiç hız kesmeden ana yoldan gelenle kucaklaşır, adam bir de kızar size üste sen nasıl araba kullanıyorsun diye.
    son derece yanlış uygulanmasına rağmen hep yanlış uygulandığı için çok az sıkıntı çıkar, ancak vatandaşımız misal fransa gibi milyon tane dönel kavşağın olduğu yerde araç filan kiralarsa işte o zaman o kavşakta on defa söker takarlar aynını yaptığında.
    otobanda bozuk param olmadığı için koca tırı geri aldırmışlığım vardır, bırak kornayı özür dileyince gülümseyip devam etmiştir adam, ama dönel kavşakta istanbul gibi dalıp dümdüz gittiydim bir gün, o kadar kollektif küfür ömrümde yemedim.

    edit : arkadaşlar yazdığımdan anlaşılıyor sandım ama bir iki mesaj geldi, evet biliyorum kavşağın içindekindedir yol hakkı, ben ülkemizde tersi doğru sanıldığından ve öyle uygulandığından bu ve benzeri saçmalıklar için başlığı açtım, ben farkındayım doğrusunun yani sağolun varolun.
169 entry daha
hesabın var mı? giriş yap