28 entry daha
  • tanrı'nın eli, diego armando maradona'nın 1986'da ingiltere macından sonra yaptıgı basın toplantısından sonra futbol literatürüne girdi. daha sonra bunun kadar hatırlanıp bilinmese bile iki tane daha pozisyon icin pozisyonun icindeki futbolcular mactan sonra tanrı'nın eline gönderme yapmı$tı. (biri maradona gene)

    ilk tanrı'nın eli 1986 yılının 22 haziran günü daha sonra arjantin'in dünya $ampiyonlugunu da kazanacagı azteca stadyumun da oynanan ceyrek final macında ingiltere kar$ısında maradona'nın ikinci yarinin hemen ba$inda havalanan topa shilton topu rahatca alacak sanılırken kafası yerine eliyle ilk golü atması sonrasında geldi. pozisyonu en iyi acıdan goren defans oyuncusu terry fenwick hakem ali bennaceur'un allahına kitabına sallamı$ ama hakem golü vermi$ti. mactan sonra maradona tarihe gececek acıklamasını yapmı$tı;

    ''un poco con la cabeza de maradona y otro poco con la mano de dios'' (biraz maradona'nın kafası, biraz tanrı'nın eli)

    sahalarda ikinci tanrı'nın eli vak'ası gene diego armando maradona'nın ba$rolünde oynadıgı bir mactan.. dort sene sonra 1990 dünya kupasında bir turnuva oncesinin $ampiyonu arjantin gruplarda tel tel dokuluyordu. ilk olarak acılı$ macında 90 dakikayı 9 ki$i tamamlayan kamerun kar$ısında alınan 0-1'lik maglubiyet gelmi$ti. ikinci mac sovyetler birligi macıydı. daha macın 10. dakikası oynanırken kaleci nery pumpido'nun ayagı kırıldı ve kaleye sergio goycoechea gecti. arjantin macın 27. dakikasın da öne gecse de yedek kaleci ve bu oyunla pek bir $ey olmayacagı dü$ünülüyordu. sovyetler birligi macın ikinci yarısının hemen ba$ında 10 ki$i kaldı, buna ragmen sovyetler bütün bir mac inanılmaz bir baskı kurdu. macı tek kaleye cevirdi cogu an. diego armando maradona'da bu pozisyonlarda kendi ceza sahasını savunuyordu. kullanılan bir korner atı$ında oleg kuznetsov'un tam kö$eye, aglara giden topunun önünde maradona vardı. daha dogrusu eli vardı. kuznetsov'un kafa vuru$u sonrası kale diregi önünde topu sag eli ile durduran maradona kendi takim arkada$larının bile $ok olmu$ ve donmu$ bir $ekilde kendisine baktıgı anda topu havaya dikti ve topu uzakla$tırdı. bu pozisyon sonrası arjantin'in ikinci golü geldi ve sovyetler birligi 2-0 la gecildi. son macta romanya kar$ısında alınan beraberlik arjantin'i 3 puanla grup ücüncüsü yapmı$tı. tanrı'nın eline kurban giren sovyetler 2 puanla grup sonuncusu olup elendiler..

    tanrı'nın eli son olarak 2000 senesinde, parken stadyumunun b stand'ının önünde sahaya indi. dönemin henry'li, overmars'lı, vieria'lı, suker'li arsenal'ı onunde 90 dakikayı 0-0'la gecen galatasaray uzatmalarda hagi'nin atılması ev kaptan cesur bülent korkmaz'ın sakatlanması ile zor durumdaydı. 108. dakika da sagdan ray parlour'un ortası havada üzülürken thiery henry kafaya cıktı ve topu istedigi yerden kaleye yollayacak bicimde pozisyonunu aldı. süzülen topa henry'nin yaptıgı kafa vuru$unu claudio taffarel vücudunu esneterek cıkardı ve mac sonrası yapılan basın toplantısında pozisyonun icinde tanrı'nın eli oldugunu söyledi.
43 entry daha
hesabın var mı? giriş yap