36 entry daha
  • diğer uluslararası hazır giyim ve kozmetik firmasının aksine inditex grubu, mağazalarında yaşanan hırsızlıkları takip ediyor, şikayetçi oluyor, uzlaşmaya tabi bir eylemse dahi uzlaşmıyor, zararı gidermek istediğinizde muhatap olmuyor ve asla şikayetini geri çekmiyor. şimdi diyeceksiniz ki ne var bunda? şu var:

    özellikle amerika ve avrupa'da ki muadili firmalar mağaza için hırsızlıklara zararın azlığı ve müşterilerin gerilmemesi için pek müdahale etmemeyi tercih ettiği son yıllarda inditex yetkilileri ve hukuk müşavirliğinin takındığı bu acınası tavır, gönüllü olarak zorunlu müdafilik yapan beni şaşırtıyor. hırsızlığı savunduğum ya da güzellediğim sanılmasın aksine dürüst olmayan her şeyin tam karşısındayım ancak hata yapan insanlara -firmanın hiçbir menfaati ya da zararı- olmamasına rağmen bu denli cezalandırılmaları için çabalamaları çok ilginç. zaten bu tarz olayların failleri genellikle genç kızlar ve erkekler.

    mağaza içi hırsızlık konulu eylemlerin neredeyse tamamı inditex grubu markalarının şikayetiyle gelirken diğer yerli ve yabancı firmaların yetkilileri genelde ürünlerini teslim alınca şikayetçi olmuyor. acaba inditex grubu çalınan ürünlerden dolayı çalışanlarından ücret kesintisi falan mı yapıyor? bu sorunun yanıtını bilmiyorum ama şundan eminim ki 100 liralık bir tişört çaldığı iddiasıyla daha önce hiç suç işlememiş 17 yaşındaki kız çocuklarından katı bir şekilde cezalandırılmalarını istemeleri bana çağın gerisinde ve ilkelce geliyor.

    zaten her yerde son moda ürünlerinin reklamını yapıp "o genç kızın" tişörtünü satın alması için elinden gelen tüm manipülasyon teknikleriyle reklam yapan firma sensin. şimdi o genç kızın parası olmadığı için budalaca bir hata yapıp reklamını yaptığın dandik tişörtü çaldı diye neredeyse 7 yıla kadar cezalandırılmasını talep etmek o kızın kriminalize olmasından, damgalanmasından, aile ve çevresinden uzaklaşmasından başka hiçbir işe yaramayacaktır.

    bonus: inditex'in sweatshopları
13 entry daha
hesabın var mı? giriş yap