1 entry daha
  • hdp'nin bursa'daki yerel medya oluşumu.

    olay tv ve diğer yerel ajansların ne mal olduğunu bildiğim için alternatif yerel haber kaynakları araştırırken sosyal medyada denk geldi bu yerel haber sitesi. önce logoları gözüme takıldı. bariz biçimde belli bir güruh tarafından sık kullanılan zafer işaretine benzettim logolarını:

    https://www.bursamuhalif.com/

    ama dedim ki "ya dur bakalım ön yargılı yaklaşma o kadar, bir araştır bakalım ilk önce belki alakası yoktur."

    sonra gittim "biz kimiz?" sayfalarına baktım.

    https://www.bursamuhalif.com/biz-kimiz/

    burada ikinci "red flag" göründü hemen:

    "kesinbilgi16.com için yola çıktığımızda henüz haziran isyanı yeni sonlanmış, kentin ve ülkenin her yerinde yüzbinlerce insanın sokaklara döküldüğü, ‘artık yeter’ dediği bir atmosferin içindeydik. bursa’da 1 ay boyunca kentin en önemli meydanı olan heykel halk tarafından zaptedilmiş; işçiler, köylüler, öğrenciler, kadınlar, lgbti+’ler, yani tüm ezilen, ötekileştirilen, sistemin tüm yükünü çekenlerin alanları doldurduğu bir dönemdi. toplumun her kesiminin demokrasi, özgürlük, laiklik şiarıyla sokakları doldurduğu anda bizim de yapmamız gereken bir şey vardı, halkın kendi medyasını kurmak!"

    bakın burada bir sürü anahtar kelime var ne mal olduklarını anlamak için...

    "sistem, halkların kardeşliği, işçi, köylü, lgbt ele ele!, ötekileştirilmişler, polis barikatlarını yıkmak bla. bla." tipik hdp zırvaları işte.

    bu raddede artık %90 oranında hdp propaganda ajansı olduğuna emin olmuştum ama dedim son olarak bir de şu yazarlarana göz gezdireyim, bakayım emin olayım dedim.

    mesela şu:

    https://www.bursamuhalif.com/yazar/h-ozaydin/

    hasan özaydın isimli bir eleman. kimdir bu?

    (bkz: hasan ozaydin)

    hdp'nin bursa büyükşehir belediyesine aday olmuş iki seçim önce :dd

    neyse sevgili hemşehrilerimin aklında olsun istedim. benim gibi muhalif ajans bulacam derken pkk'nın propaganda makinesinin kucağına kimse oturmasın diye.

    zira ana akım sosyal medyada hdp, akp'nin tüm geleneksel medyayı ele geçirmesinden sonra, muhalif haber ajansı arayan büyük bir kitleyi kendine başarılı bir biçimde yönlendirdi bianettir, diken, duvar gibi haber siteleri ile. dikkat etmek lazım. aynı taktiği yerel medyada uygulamaya çalışıyorlar düşmemek lazım.
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap