18 entry daha
  • bir irk olan sith'ler az geli$mi$* olup republicin kurulmasindan cok uzun zaman onceleri korriban'da ikamet etmektedirler. ozetle jedi'liga isyan etmi$ ve gucun* karanlik tarafina* gecen ex-jedi'lar bu gezegene kacmi$tir. burada ya$ayan halk zaten az geli$mi$ olduklarindan bu $ahislari kendilerine tanri etmi$ler, kendilerine de dark lord of the sith, kisaca darth demi$lerdir. zamanla sith kelimesi, gercek anlamini yitirip, buradaki pek cok suser**in da soyledigi gibi "dark side"a gecenlerin mensup oldugu* bir tarikati simgeler olmu$tur.

    korriban'da binlerce yil sefa pezevenkligi* yaparken order of the jedi'a nefreti icten ice buyuyen darthlar, gunu geldiginde jedilara bir dali$ yapmi$tir. tabii "iyiler daima kazanir" mantigiyla jedilar yillarca suren bu sava$larda sithleri guzelce dover.

    ama yetmemi$tir. akillanmayan sith lordlar once darth kaan'in(evet $a$irmayin, gotumden uydurmuyorum) cikardigi son sava$la tekrar dayak yemi$, daha sonra tekrar guclenme surecinde de birbirlerini yemi$lerdir. bu yikimin ardindan, geriye sadece bir* sith lord kalmi$tir(bkz: darth bane)

    yine sanilanin aksine, sadece iki tane olmak gibi bir zorunluluklari yoktur. ayni jedi'larda oldugu gibi sith apprentice'i trainingini ba$ariyla tamamladiktan sonra her sith lord yeni bir apprentice alir kendine.
35 entry daha
hesabın var mı? giriş yap