41 entry daha
  • yekten şunu söylemek gerek,kadınlarda erkeklik hormonu (androjen) ve kadınlık hormonu (ostrojen) birlikte bulunmaktadır.bu ilaç androjeni baskılayan bir preparattır.doğum kontrolü yapmakla birlikte bu konuda güvenilirliği yüksek değildir.zaten doğum kontrolü amaçlanarak ilaca başlanmaz.androjen miktarının bir parça yüksek olduğu düşünülen,akne (sivilce ),sebore (saçlı deride pullanma ), hirsutizm (hafif kıllanma), polikistik over (çoklu yumurtalık kisti)ve buna bağlı mens (adet) düzensiliklerinde kullanılır.ilaca mensin 1. ila 3. günü arasında bir gün başlanıp, hergün aynı saatde 21 gün boyunca alınır, 7 gün ara verilerek ikinci kutuya geçilir.
    ilaç, 80 li yıllar da israil de kontolü güç ve agresif erkek mahkumlara bir süre kullandırılmış,androjen baskılanarak sakinleşmeleri sağlanmıştır.depresif ve naif halin sebebi budur.
    göbeğini kaşımakta israrlı ,asabi, tahminen andorojen miktarı yüksek er kişilerin akşam yemeklerine karıştırmakta bir sakınca yoktur,ayrıca bu kişiler de 7 gün ara vermeye de gerek yoktur.
124 entry daha
hesabın var mı? giriş yap