3 entry daha
  • sanatçılar da insanlar. uğraşıyorlar ve yapıyorlar. kocam sanatçı benim, baya da iyi bir sanatçı. işi, uğraşı bu. arkadaşları da öyle. yakından görme imkanım oldu böylelikle kendine burayı iş edinmiş insanları

    onlar da diğer insanlar gibi çeşit çeşit tabi ama ortak bir özellikleri var sanat üretebilmeleri dışında; çok becerikliler hepsi. nen sanatçı personası dışında bu insanlar baya ustalar. bildiğin anlamda usta. sanatçıdan önce zanaatkarlar hepsi. ellerinden her iş geliyor gibi. bir fikri ortaya koymak için, o kadar çok şeyle o kadar çok şey yapabiliyor ki ben her defasında şaşırıp kalıyorum. bilmedikleri şeyi, hemen öğreniyorlar. ben bunu bilmem deyip, geri durmuyorlar.

    üretim sürecini yakından görünce aslında ne kadar zarif zanaatkarlar olduğunu görüyorum ki ben zanaatı pek severim. ne güzel, ne zarif, ne sabırlı, ne azimli tarafı insanın zanaat. ne ağır işler, ne ince işler, ne zor işleri ufacık bir üretim için defalarca tekrar ederek, bozarak, deneyerek, pes etmeyerek yapıyorlar. azimli işçiler hepsi. öperim temsili hepsini bu vesileyle. iyi ki varsınız.
4 entry daha
hesabın var mı? giriş yap