31 entry daha
  • o dönem ki kuyruklara (çocuktum ama hatırlıyorum) girmiş biri olarak mutluyduk, umutluyduk en azından. çünkü büyüklerimiz bize geçici bir kriz yaşadığımızı anlatmış öğretmişlerdi.

    okullarda bile öğretmenler "az kaldı, biraz daha dişimizi sıkacağız çocuklar" diye bize neden ambargo konulduğunu, güçlü bir ülke olduğumuzu, bu dönemden daha da güçlenerek çıkacağımızı vs. anlatırlardı.

    yani milletin umudunu hep taze tuttular ki, bu inanç sayesinde ülke kimseye minnet etmeden özkaynaklarının da yardımıyla düzlüğe çıktı.

    şimdi bakın bakalım bu mevcut hükümet ile ülke insanında bir umut ışığı, bir inanmışlık kalmış mı?

    allahın sopası varmış ki, neyi kınadılar neyi eleştirdilerse kat kat daha beterini bu ülke insanına yaşattılar. üstelik özkaynaklarımızı da tümden yok edip, dışa bağımlı hale getirdiler.

    gelen mesajlara istinaden: o dönem çoğu evde televizyon bile yoktu. babam o kuyrukların olduğu zamanda evimize (nordmende) televizyon almış, sınıfımı geçtiğim için (pinokyo) bisiklet almıştı. sebze meyve boldu. fazlasını atlara, ineklere verdiğimiz salatalığı fiyatından dolayı almak için düşünmezdik. şimdi asgari ücretin dört'de birine denk gelen çeyrek altını düğünlerde rahatça takar, az mı oldu acaba diye de düşünürdük. öyle anlattığınız gibi bir kaos yoktu ülkede. insanlar kuyruklarda medeni bir şekilde bekliyor, birbirleriyle şakalaşıyordu. en azından şimdi ki gibi yağ almak için birbirlerini ezmiyordu. migros'un gezici aracı mahalleleri dolaşır, halk sıraya girer alır giderdi.

    ülkenin başındaki adam kuyruklarda bekleyen insanlarla dalga geçmez, "bunlar varlık kuyrukları" demezdi. kendisinden umutlu sözler beklerken kafalarına çay paketleri atan bir liderleri de yoktu. bir baba oğluna pantolon alamadığı için intihar etmez, bir aile faturasını ödeyemediği için toplu halde siyanür içerek canına kıymazdı. avrupa'lı rahat etsin diye ülkesine ne olduğu belli olmayan potansiyel suçlular da doldurulmazdı. daha neler neler örnek verilir de anlatacaklarım sizin anlama kapasiteniz ile orantılı olmalı.
89 entry daha
hesabın var mı? giriş yap