8 entry daha
  • eskilerde eksi sözlük yazarlığım yokken 4 5 tane sadece resimlerine bakarak aldığım film cd'sinden (eskiden çok yapardım) alıp izlediğim etkinliklerden birinde izlediğim ilk film "the go-getter"'idi. o zamanlar başka bir platformda hakkında yazdığım yazıyı burada da paylaşmaya karar verdim.

    film 2007 yapımı bir film.. filmle ilgili ilk yorumum tatlı bir film olduğu olacak sanırım. 19 yaşındaki bir gencin sıkıldığı dünyasından annesinin ölümü üzerine yaşadığı travmanın da itici etkisiyle çıkmasını sağlayan bir film. o sürekli yaşadığımız güvenli hayatımızın içinden bir anda sıyrılıp koca bir boşlukta olmak !

    hepimizin belki de ihtiyacı olduğu bir şey, bir anda bambaşka bir yerde olmak. filmin karakteri bunu o kadar alçak gönüllü ve amaçsız yapıyor ki, abisini ararken bir yaprak gibi sürüklenirken kendi hayatını şekillendiriyor. filmde en çok da o masumluğu sevdim zaten ben, hani sizi bir amaca göz göre göre götüren filmlerden değildi böyle ufak bir amaç vardı ama genel olarak tesadüflerden yada o anda olanlardan ibaretti film ve bu his güzeldi bence.. film insanda böyle bir rüya tadı bırakıyor, hani bazı rüyalar vardır öyle şeyler olur ki fazla iyi, öyle şeyler olur ki fazla garip yada bazen fazla kötü... gerçek olmadığını içten içe hissedersin ama yine de emin olamazsın rüyadamıyım yoksa gerçektemiyim?? işte öyle bir rüyaya benzettim bu filmi ben..

    gerçekten sıradışı bir hikayeydi, hani böyle yol filmi mi desem ne desem bilemedim ama sıradışı olduğu kesin. filmde kullanılan çekim teknikleri olsun, soundtracklar olsun enfesti çok beğendim. filmdeki oyunculardan bahsedelim başrolde lou taylor pucci vardı, çok tanımıyorum ama iyi iş çıkarttığını söyleyebilirim, ayrıca zoey deschanel ve jena maloney'i bir arada bulundurması ilginç olmuş. zoey için zaten diyecek laf bulamıyorum, filmlerinde hep bu havayı nasıl yakalıyor/yakalatıyor anlamıyorum ama başarılı cidden.. gizemli kız olayını cidden çok iyi oynuyor..

    kısacası güzel bir yaz rüyası gibi olan bu filmi izlemenizi tavsiye ederim kesinlikle... good catch for me :)
hesabın var mı? giriş yap