23 entry daha
  • türkiye'de hiç bilinmeyen, hakkında neredeyse hiç entry girilmemiş olan ama 1980'lerde cia'in de katkılarıyla amerika'da sokaklarda kokainin yayılmasını ve siyasi, ekonomik ve sosyolojik etkilerini tarihi bir belgesel tadında anlatan kaliteli bir dizidir.

    1980'lerin başında orta ve güney amerika'daki sağcı gerilla hareketlerini destekleyen cia bu ülkelerden yüklü bir miktarda kokain alır, bu kokainleri los angeles sokaklarında özellikle zenci ve meksikalıların olduğu mahallelerde yayarak para kazanır ve bu parayla gerillalara silah yardımı yapar (gerçekten de olan bir şeydir). dizi bu hikayeyi birden fazla açıdan işliyor. bir yanda sokaklarda uyuşturucu satarak zengin olmaya çalışan zenci gençlerin hikayesi, bir yanda latin çeteler, bir yandan gerillalar, bir yandan cia ve arka planda gelişen onlarca olay birbiriyle çok güzel bir şekilde bağlanıp ustaca anlatılıyor.

    cia, 1980'ler, kontrgerilla, uyuşturucu, los angeles, sokak çeteleri konularında meraklı olanların keyifle izleyeceği bir dizi.

    ayrıca dizinin ilk sezonunda freddie mercury oynamaktadır. görsel
41 entry daha
hesabın var mı? giriş yap