58 entry daha
  • divxplanet'ten ias&mcs - i. sever'in hazırladığı altyazıların katkılarıyla:

    --- spoiler ---

    +bir kere, o ayrılmadı. işten kovuldu, hepimiz gibi. elmayla armudu karıştırma. şu tazminata gelince. 8 milyon peseta çok gibi görünüyor, ya sonra? 49'unda, işsiz, 2 çocukla ve bankada 8 milyon pesetayla ne bok yersin? söyleyeyim ne bok yiyeceğini; bir halt edemezsin. 4 yılda o para suyunu çeker. demek istediğim sen, amador, herhangi biri. ve bana bir halt vermediler.
    -sorun şu ki, gemileri yurtdışında inşa etmek daha ucuzdu.
    +sana sorunun ne olduğunu söyleyeyim, çünkü ben oradaydım. "80 kişinin işine son veriyoruz ya da burayı kapatmak zorundayız" dediler. biz de “hayır, burası kapanmıyor” dedik. orası işimiz demekti, herkesin işi... ve kimse işimize el süremez. sadece günübirlik işçiler değildi. sen oradaydın rico. ve amador da. sahip olduğumuz şeyleri savunuyorduk. benim, jose'nin ve lino'nun. 200 kişiydi oturma eyleminde, günübirlik ve sürekli işçiler. polise sor, eminim hatırlayacaklardır.
    -ve bir bok elde edemediniz.
    +insanların haberdar olmasını sağladık.
    - sor bakalım kaçı hatırlıyor şimdi.
    +ve birlikteydik, birdik! hatırlıyorum bunu. ondan sonra işler boka sardı.
    -senin için palavra sallamak kolay. senin bir ailen yoktu. 50'sindeki adamlara ne diyorsun peki?
    +bize kim karşı durabilirdi?
    - pekâlâ.
    +anlaşmayı imzaladın. anladım. fakat durumun boktan olduğunu biliyordun. biliyordun, değil mi?
    - yapacak başka bir şey yoktu.
    +"başka bir şey". harika! başka bir şey var mı şimdi? siz bir yıl sonra ayrıldınız. bu barı açtınız, işler iyi gidiyor, buna seviniyorum. fakat diğerleri o kadar şanslı değildi. amador, mesela.
    -evet, ama bu benim suçum değil.
    +hayır, senin suçun değil, ama hepiniz anlaşmayı imzaladınız. bizi o zaman attılar ve sizi bir yıl sonra. ve ne oldu?
    -ne oldu?
    +artık "bir" falan değildik. böldüler bizi. bu kahrolası anlaşma ile. ve "bölünmüş halde sikildik.". her zaman böyle oldu bu. her zaman. işte bu yüzden bazılarımız bir şeyler becerdi, bazılarımız beceremedi. işte bu yüzden lino karısına... bilmediğini ve belki bir gün onu arayacaklarını söyleyip duruyor. işte bu yüzden kahrolası sinirlerim tepeme çıkıyor.
    -peki peki, ama bir şey açık. buraya geliyorum ama daha ucuz bir bar bulursam oraya giderim. aynı şey. eğer koreliler gemiyi daha ucuza inşa...
    +bu kahrolası koreliler hakkında bir kelime daha duymak istemiyorum. bu tersane iyi rekabet ediyordu. sıkı çalışıyorduk. fiyatları aşağı çekebilmek için bedavadan fazla çalışmayı bile önerdik. olay şu ki, tersane neredeyse yine orada. bulunduğu bölge servet değerinde. niye? çünkü denizin dibinde. iş makinelerini görmediniz mi? lüks evler yapacaklar oraya. ve kahrolası koreliler gelip yaşayacaklar orada. yüzümüze güle güle. bu kadar basit! ve ben başka hiçbir yere gitmeyeceğim. içkiler bedava bile olsa. ben buraya gelmeye devam edeceğim. imzalasan bile. bir bar işi bulabilirim hemen yarın. ama herkes işten atılırsa müşteri falan da kalmaz. ve bu da beni zıvanadan çıkarıyor. zıvanadan! çocuklarının kovulma kararını imzaladın. söz konusu olan onların işleriydi. ve işlerini kaybettik.

    bir içki daha koy bana.

    --- spoiler ---

    inatla (bkz: javier bardem)
152 entry daha
hesabın var mı? giriş yap