191 entry daha
  • iki hafta önce ankara yenimahalle'deki nüfus ve vatandaşlık işleri genel müdürlüğü'nün arkasındaki pasaport teslim ofisine giderek üstesinden gelebildiğim krizdir.

    lokasyon

    zaten yazılmış ama başvurduğunuz pasaportunuz sonsuz bir 'basım öncesi kontrol aşamasında' durumuna girmişse, beklemek yerine imkanınız varsa ankara'ya gidip pasaportunuzu bu adresten 1-2 saat içinde alabiliyorsunuz. evet aylarca beklemek zorunda kaldığınız şey aslında iki saat içinde, belki daha kısa sürede, elinizde olabiliyor.

    ben saat 10:00 gibi ilgili ofise ulaşıp tc kimlik no'mu verdim. 11:30'da gelip pasaportu alabileceğimi söylediler. 11:30'a doğru cep telefonuma basılan pasaportun ptt kargoya teslim edildiğine dair bir sms geldi. 11:30'da geri döndüğümde ortam bayağı kalabalıklaşmıştı. ptt kargo'dan geldiklerini düşündüğüm görevliller isim okuyup kimlik kontrolü ile pasaportları teslim ettiler. benim adım 12:00-12:30 arasında okundu, kimliği gösterip pasaportu aldım.

    orada her şehirden gelmiş kader kurbanları vardı. kimisi pasaportu iki aydır beklediğini ama gelmediğini söyledi. artık uçuşları yaklaştığı için mecburen mersin ve istanbul'dan günübirlik gelenlerle dertleştik. oradaki insanların konuşmalarından problemin kağıt sıkıntısı olduğunu ve burada her gün 11:30'da ve 15:00 civarlarında 400'er pasaportun basıldığını ve dağıtıldığını duydum. yani eğer sizden önce çok kişi başvurmuşsa veya 11:30'dan sonra oraya giderseniz sanırım 15:00 civarlarında geri çağırıyorlarmış ve o saatte bir dağıtım daha oluyormuş. herkese başarılar, allah kurtarsın.
894 entry daha
hesabın var mı? giriş yap