942 entry daha
  • ünlü mimarlık ofisi zaha hadid'in ortaklarından patrick schumacher bir röportajında ünlü bir mimar olmak için ne gerekir sorusunu şöyle yanıtlamıştır: eğer ünlü bir mimar olmak istiyorsanız 3 şey gereklidir, 1.si yaptığınız şeyde yetenekli olmak, 2.si inandığınız şey uğruna yılmadan çalışmak 3. sü ise şanslı olmak demiştir ve şu örneği vermiştir :
    “zaha ile ofisi kurduğumuz ilk yıllardan beri yarışma yapardık. yaklaşık 10 yıl boyunca doğru düzgün hiçbir derece alamadık, ancak10 yıl sonunda vitra itfaiye istasyonu projesini kazandık ve uygulandı, bu sayede tüm dünyanın ilgisini çektik. eğer onca yıl inandığımız şey için çalışmamış olsaydık veya çalışmamıza rağmen böyle önemli bir projeyi kazanmamış olsaydık şuan adımızı kimse bilemeyecekti..”
    bu durumda başarı için dördüncü bir koşula daha ihtiyaç duyulduğu çıkarımı yapılabilir, şöyle ki : inanılan şey uğruna yılmadan çalışabilmek için yeterli sermayenin olması gerekir, çünkü yeterli sermaye olmadan maddi karşılık alınmayan birşey için uzun süre çalışmak günümüz şartlarında sürdürülebilir bir durum değildir. bu da aslında philip johnson'un şu deyişi ile örtüşmektedir: ” iyi bir mimar olmak için ya zengin olmak, ya da zengin biri ile evlenmek gerekmektedir..”
392 entry daha
hesabın var mı? giriş yap