• 29.03.2022 günü gerçekleşen ağır trafik kazası geçirmemiz ve tek gözümün tamamen kör olması ile sonuçlanan olaydır.
    izinli olduğum bir gündü. çalıştığım şirketten acil ab rh + kan aranıyor mesajı geldi. pandemi dönemi henüz bitmediği için kan pek bulunamıyor diye hastaneye gittim. hastaneden çıkışta bitaksi üzerinden taksi çağırdım. yolculuk yaparken telefonla uğraşıyordum. ağır bir kaza geçirmişiz. o kadar hızlı çarpmış ki araçlar birbirine olayı hiç hatırlamıyorum. sadece tamamen karanlıkta olduğumu ve birinin bana yakınımın telefonunu sorduğunu hatırlıyorum. güç bir şekilde numarayı verdim ve gözümü hastanede açtım.

    doktorlar kurtarmak için çok çaba sarfetmiş. çoğu kan değerim çok uçuk değerlerde seyretmiş. ama kalktığımda tek gözüm hiç görmüyordu. burnum kırık ve yamulmuş, kaşlarım ve yüzümün yarısı yarık, sırtımda çatlak kemik, diş kırıkları gibi sıkıntılarım vardı. alnımın ortasında burnumun hemen üstündeki kafatası alanındaki kırıklar kafatasımda da delik açmış. burnumdan beyindeki sular akmaya başladı. maddiyattan dolayı iki kez devlet hastanesinde ameliyat oldum ama başarılı olmadı. 3. ameliyatı sağdan soldan borç alarak özelde oldum. ama gözümün içindeki optik sinir hasar aldığı için tedavisi yok.

    gelen sürücü 17 yaşında ehliyeti olmayan biriymiş. olay bittikten sonra bitaksiye yaşadığım sıkıntılı süreçlerin verdiği sıkıntı ile kaza geçirdiğimi bitaksi için de hukuki yollara başvuracağımı söyledim. beni arayıp o gün muhammet diye bir sürücüyü çağrı yaptıktan sonra iptal ettiğimi olayın onlarla alakası olmayabileceğini ima ettiler ki ben o gün bindiğim taksi dışında kimseyi çağırmadım. eğer iddiaları gerçekse bana dava açmalarını tavsiye ediyorum. zaten hukuki yolllara başvuracağımı, hukuki bir sonuç olursa orada ilgileneceklerini söylediler.

    olayı daha sonra sosyal medyada paylaştım tekrar arayıp kibarca konuştular. üzerlerine düşeni yapacaklarını söylediler. ben de sosyal medyada paylaştığım yazıları sildim. olayı aramızda halledebileceğimizi söyledim. polis raporlarını istediler. daha sonra ne bir ilgilenen var ne bir arayan soran.

    tekrar bitaksi gönderilerinin altına yorum yazdım. biri aradı ve geçmiş olsun dileklerini iletti. biz aracıyız zaten eğer mahkeme bize ceza verirse öderiz deyip konuyu kapattılar.

    benimle ilgilenmeleri için olayı sağda solda geniş kitlelere duyurmama gerek yok aslında. ölümden dönmüş bir insana siz o gün başka birini iptal etmişsiniz diyerek olayı kapatma çabası da vicdandan uzak bir tutum.

    gözümün tedavi şansı yok ve aylarca hastanede kalmak durumunda kaldım. kazaya karışan sürücüler de ilgilenmedi. aylarca çalışamadım ve sgk maaşımı sigorta sürem tutmadığı için yatırmadı. zengin bir aile de değiliz. devlet hastanesinde bu ameliyatı 7 kere olanlar var. ailem de çok sıkıntı çektiği için tanıdıklardan para toplayarak özel hastanede tedavi oldum. hayatımın geri kalanında kariyerim de engel durumlarından dolayı etkilenecek ve hayal ettiğim konumlara ulaşamayacağım.

    yabancı ülkelerde de ciddi bir pazar sahibi olan. getir adlı uygulamanın sahibi olan bu şirket belki milyonlarca lira kar ediyor.
    ülkemiz sermayesine katkı olsun amacıyla kullandığımız uygulama hayal kırıklığı ile sonuçlandı. yabancı firmalar müşteri ile çok daha fazla ilgileniyor. ne diyelim milyonlarca lira olan karları çok daha fazla artar umarım. belki o zaman ilgilenirler mağdur olan insanlarla. her şey sermaye için maalesef.

    haber linki: https://www.haberler.com/…4-yarali-14829662-haberi/

    edit: geçmiş olsun dilekleriniz için çok teşekkür ederim. hangi sürücü hatalı cidden bilmiyorum ama kimse kendini 17 yaşında, sürüş eğitimi olmayan taksi kullanma belgesi olmayan birine emanet etmek istemez. çoğu insan, kurallara uygun bir şoför olsa kaza bu kadar ciddi düzeye gelmez ve durumu bir şekilde kurtarırdı diyor. ben pek anlamıyorum bu meselelerden. zaten benle ilgilenseler ve gerçekdışı beyanlarla olayı kapatmak istemeseler bunları buraya yazmazdım.

    son olarak arkada otursanız bile kemeri mutlaka takın. düşük ihtimal olsa bile o ihtimal başınıza geldiğinde hayatınızı kurtarır. sert çarpma durumunda kafanızı çok şiddetli biçimde sağa sola vurabilirsiniz. pek tavsiye verecek yaşta değilim ama kimse sıkıntı yaşasın istemem.

    edit: kimileri merak etmiş son durum hakkında. avukat hanım en son sigortaya başvuracaktı ve ilgili tazminat davalarıyla da ilgileniyor. ben iyiyim çok şükür, kimsenin üzülmesini istemem. hayatımı mutlu bir şekilde sürdürmeye çalışıyorum, göz ile ilgili duruma da alıştım gibi.

    bitaksi ile ilgili de kimse ulaşmadı. bu konuları çok kafaya takıp hayatımı olumsuz etkilemesini istemediğimden pek ilgilenmiyorum ama tavırları çok yanlış. firmanın maddi desteği çok önemli değil. ama bu kadar umursamaz olmaları ve olayı kapatmak için yalan söylemeleri karşılığında toplumun ciddi tepkisiyle karşılaşıp zor durumda kalmalarını isterdim. olay şirkete ciddi problemler oluşturmadığından sallamıyorlardır büyük ihtimalle. topluluk bilinci olmadığı sürece bu şekilde davranmaya devam ederler ve benden sonra türlü sıkıntıya maruz kalan insanlara da bunu yapma cesaretinde bulunurlar. kendi psikolojim için oluruna bırakmaktan başka bir şey gelmiyor elden.
120 entry daha
hesabın var mı? giriş yap