8 entry daha
  • bu albüm var olduğunda, albüme ayrı ozanına ayrı sevdalanırdım. salkım hanımın tanelerinde çıplak sesiyle sarı gelini söyleyen erin albümüydü bu.

    sele verseydim, bekle buğday tanesi, yalnız şarkı, bülbülün kanadı sarı, üşüdüm biraz, leyli leyli ve tanrıdan diledim eserleri ile zirvededir bu albümün diskografideki yeri. sözlerinin muazzam derinlikteki anlamları ile anadolu'yu dile dökerken, ezgileri ile bağır yakardı bu eserler.

    "bülbülün kanadı sarı" türküsünü dinlerken, kerpiçten duvarları olan geniş ve çorak bir bahçede, kerevetin üzerinde yatan ve hayallerini yaşayamayan bir çocukluk yaratırdım kendime hayallerimde nedense. erkan oğur'un sesiyle içim acırdı, hayalimdeki çocuğun gerçekleşmeyen anıları için. yıllar sonra murathan mungan'ın harita metod defteri'ni okurken türküyle yarattığım hayalimdeki çocuğu kitapta bulmuştum.

    albüm hakikaten çok değerli bir albüm. hatıralarımızın arasında olduğu için ve hatıralarımız da çok değerli olduğu için yeni olan hiçbir şey ile kirletmek istemiyorum. hep bu albümdeki güzel haliyle hatırlayacağım hem yavuz bingöl'ü hem erkan oğur'u.
hesabın var mı? giriş yap