25 entry daha
  • zat-ı alileri işçi partisi'nin başına geçtikten sonra avukat martin forde'u, kendisinden önceki dönemde vuku bulduğu iddia edilen zorbalıkları, (meşhur antisemitizm söylentileri dahil) ırkçılığı ve cinsiyetçiliği araştırması için görevlendiriyor.

    forde 860 sayfalık bir rapor hazırlıyor ve starmer'ın beklentisinin aksine, işçi partisi'nin 2017 seçimlerinde başarısız olması için alenen mücadele eden işçi partisi yöneticilerine ve üyelerine rastlıyor. jeremy corbyn ve partideki yakın çevresinin başarısızlığı için çabalayan hizipler, ilk olarak 2017 seçimleri öncesinde başlayan antisemitizm, cinsiyetçilik vs iddialarının derinlemesine araştırılmasının önüne geçmek için çaba gösteriyorlar ve başarılı oluyorlar. ardından, corbyn yönetiminin iddiaları görmezden geldiği, corbyn'in antisemit olduğu söylentilerini yayıyorlar. seçimlerden sonra da boyutları parti içi muhalefeti aşan, düşmanca eylemlerine devam ediyorlar.

    forde raporu, temelde hizipçi gruplardan sızdırılan whatsapp konuşmalarına dayandığından, kişilerin mahremiyetini ihlal etmemek adına resmi olarak kamuoyuna açıklanamıyor. partinin eşitlik ve insan hakları komisyonu'na sunulması tartışıldığında ise corbyn yönetimine gösterilmeyen 'parti içi dayanışma' devreye giriyor ve parti kurumsal kimliğine zarar vereceği öne sürülerek reddediliyor. sonuç olarak birileri raporu sızdırıyor, fakat corbyn'in iddiasına göre the guardian da dahil olmak üzere çoğu basın kuruluşu, sızdırılan raporla ilgili detaylı haber yapma niyeti göstermiyor. rapor sızdırıldıktan sonra iki ayrı hizipçi grupta yer alanlar ve gruplarla bağlantısı olmayıp raporda adı geçen bireyler, kişisel veri ihlali nedeniyle işçi partisi'ne dava açıyorlar.

    https://twitter.com/…byn/status/1559234926007943170

    edit: raporu yayınlamak için starmer yönetimi tarafından özel olarak [ve tahminen büyük umutlarla] açtırılan fordeinquiry.org sitesinin fişini 14 ocak 2023'te çekmişler. trajikomik.
10 entry daha
hesabın var mı? giriş yap