4 entry daha
  • ister muhalif olsun, ister akit, bu ülkenin gerizekalı insanları artık hiç çekilmiyor.

    bir fransız gazetesi, yükselen enerji fiyatlarından dolayı bazı fabrikaların üretime ara verdiğini/vereceğini yazmış. olay bu. e zaten bunun böyle olacağı belli, büyük bir sürpriz yok burada. bir gazetenin bunu haber yapmasında da mantıksızlık yok.

    ne olur? devlet belli sektörleri sübvanse edebilir, işi piyasaya bırakabilir, enerji dönüşümüne yatırım yapabilir...

    bizimle aradaki fark nedir biliyor musunuz? ortada böyle bir durum yokken bizde enerji kesintileri yüzünden koca koca fabrikalar, osbler üretimi durdurmak zorunda kaldı, iki gün konuşuldu ve bitti. fatih altaylı epdk’nın mantıksız/halkın zararına işlerle enerji fiyatlarını nasıl uçurduğunu yazdı, gündem bile olmadı. tartışılmadı bile doğru dürüst. önlem yok, halktan tepki yok, gündeme getirebilen yok... e o zaman oyna devam.

    tam da bu yüzden kıskanması gereken biziz. ab ülkeleri bu sorunu atlatacak. emin konuşmamın sebebi de oradaki siyasetçilerin çok namuslu olması değil. gelişmiş avrupa ülkelerinde hükümetler ciddi ekonomik meseleleri s.ke s.ke çözmek zorundadır, aksi halde güle güle derler adama. ve devlet sadece bir tane başbakandan ya da cumhurbaşkanından ve onun avanelerinden ibaret değildir. sende öyle.

    fransızlara da almanlara da kafam girsin, umurumda değil. ama köpekler istedi diye atlar ölmez. yirmi senedir bitti bitiyor bitecek denilen ab’nin en siktiriboktan ülkelerinden ikisi kapı komşumuz ve aylık maaşlarıyla iki üç ay on numara beş yıldız tatil yapabiliyorlar bizim ülkede. ulan senin vatandaşın yunan ya da bulgar vatandaşı birisiyle evlenince hemen koşturuyor vatandaşlık alabilir miyim diye. bizim burada da türk vatandaşlığı alan suri mülteci isyan ediyor ben mülteciyken daha iyiydim diye. o zaman bir oturup düşüneceksin, önce kendine bakacaksın.
71 entry daha
hesabın var mı? giriş yap