• aslında başlığın 23 temmuz 2022 otizmli gencin işkence ederek öldüren görevlilerin serbest bırakılması olması lazım.

    halası tarafından bakımı sağlanan mehmet eres, 5 yıldır büyükçekmece'de bir bakımevine gidiyormuş. temmuz ayında, daha iyi şartlarda bakılması için verilen bakımevinde, görevliler rahat durmuyor diye önce bir kumaş parçasıyla, sandalyeye ellerini arkadan bağlıyorlar, daha sonra bu sandalyeden kurtulmaya çalışan mehmet eres'in üzerine oturup, boğularak ölmesine sebep oluyorlar.

    annesi yıllar önce terk etmiş, baba ile ilgili bilgi yok, sahiplenen kişi hala. mehmet kardeşiminizin ilk önce ölümünü sorgulamıyor, raporunda "normal ölüm" yazdığı için. ancak bir süre sonra, bir ihbar telefonu geliyor ve "saat 1 ile 3 arasını" araştırın diyor arayan kişi. araştırmaya başladıklarında da, haberde de verilen güvenlik kamerası kaydına ulaşıyorlar.

    20 yaşındaki mehmet, vicdansız insanlar tarafından, öl-dü-rü-lü-yor ve üzeri kapatılmaya çalışılıyor.

    şu haberi okuyan, vicdanı olan kimselerin, gözüne uygu girmemesi gerekir. dün herkesin gündeminde olan bağcılarda, uyuşturucu etkisindeki çocuğun, annesinin kafasını kesmesi olayından daha yaralayıcı, daha vahim bir olay bu. o olayda, işin içinde uyuşturucu var, 1 kişi var. bu olayda ise kimse uyuşturucu etkisinde değil, aksine bu çocukların bakımı konusunda eğitim almış, bilinçli insanlar tarafından katledilmiş bir çocuk var. ve bu çocuğun katil ya da katilleri dışarıda, aramızda dolaşıyor.

    ancak sadece öldürenler mi suçlu? bu çocuğa sahip çıkmayan anne-baba suçlu. bu çocukların, diğer çocuklarla kaynaştırma eğitimi almasına mani olan veliler suçlu, bu kurumları denetlemeyen resmi kurumlar suçlu, bu olaylara tepki göstermeyen biz suçluyuz.

    gerçekten şu yaşananlar akıl alır gibi değil, bu ülkede yaşayıp da, akıl sağlığımızı koruyabilmek çok zor. bu cinayette de, parmağı, ihmali olan herkesin allah belasını versin.

    kaynak
158 entry daha
hesabın var mı? giriş yap