1 entry daha
  • federal rezerv para politikasının üç aracı olan açık piyasa işlemlerini ve faiz oranını ve rezerv ihtiyaçlarını kontrol eder. federal rezerv düzenleme sistemi guvörnörler kurulu ise faiz oranı ve reserv ihtiyaçlarından, federal açık piyasa komitesi ise açık piyasa işlemlerini kontrol etmekle sorumludur.

    federal açık piyasa komitesi(fomc) ; federal rezerv düzenleme sistemi guvörnörler kurulundan yedi üye; new york federal reserv bankası başkanı; ve diğer reserv bankası başkanlarınından dönüşümlü sistemde 1 yıl hizmet etmiş başkanlardan dördü olmak üzere 11 üyeden oluşur.
    bu dönüşümlü sistemdeki grupta; boston, philadelphia, and richmond; cleveland and chicago; atlanta, st. louis, and dallas; and minneapolis, kansas city, and san francisco eyaletleri bulunmaktadır. oy hakkı bulunmayan federal rezerv başkanları komitenin toplantılarında, tartışmalara iştirak eder. ve ayrıca komitenin ekonomik ve politik vergi düzenlemelerinde payı bulunmaktadır.

    fomc her yıl düzenli sekiz toplantı yapar. bu toplantılarda ekonomiyi, finansal durumları gözden geçirip; para politikasındaki tutumunu belirler; uzun vadedeki fiyatların kararlılığı ve sürdürülebilir ekonomik büyüme keşif ve takdiri gerçekleştirilir.

    2008 members of the fomc*

    members
    ben s. bernanke, board of governors, chairman
    timothy f. geithner, new york, vice chairman
    elizabeth a. duke, board of governors
    richard w. fisher, dallas
    donald l. kohn, board of governors
    randall s. kroszner, board of governors
    sandra pianalto, cleveland
    charles i. plosser, philadelphia
    gary h. stern, minneapolis
    kevin m. warsh, board of governors

    alternate members
    charles l. evans, chicago
    jeffrey m. lacker, richmond
    dennis p. lockhart, atlanta
    janet l. yellen, san francisco
    christine m. cumming, first vice president, new york

    *http://www.federalreserve.gov/…etarypolicy/fomc.htm
12 entry daha
hesabın var mı? giriş yap