19 entry daha
  • teorik derslere bir kere gittim. baktım hoca test kitabından zaten cevabı olan soruları çözüyor, aga dedim ben daha da gelmem.
    iş direksiyon kısmına gelince de nasılsa şoförlüğüm var diyip ( hayatımda 3 kez 5er dk direksiyona geçmişim ) yine gitmek istemedim.swh en az bir kez gelmek zorundasın dediler.
    eski tip bir hocaya denk geldim. adam 55-60 yaşında bir emekli öğretmen. soktu beni bodoslama trafiğin ortasına kullan diyor. zar zor hallettim derken bu sefer de dedi ki gir şuradan çık dağa doğru. hocam dedim ne işimiz var orada ? sen çık karışma dedi.
    önce dağ yolunda toprakta yokuşta kalkış ( araç da broadway bu arada ), sonra virajlı boş bir yolda ileri geri manevralar derken çek sağa dur dedi. şimdi in aşağı sol arka lastiği sök, stepneyi takacaksın. ben lastiğe bakıyorum, lastik bana. stepne ne, nerede olur, nasıl değişir hiç fikrim yok.
    adam en ince ayrıntısına kadar uygulamalı anlattı. stepneyi o taktı, sonrasında orijinal lastiği ben. baban sana hiç mi bir şey öğretmedi oğlum dedi. öğretmedi hocam dedim.
    aradan 21 yıl geçti. california'da stanford üniversitesinin kampüsünde, dağ yolunda gece saat 2 de hayatımda ilk kez lastiğim patladı.
    21 sene sonra, o kraldan öğrendiklerimle 15 dk da lastiği değiştirip yoluma koyuldum.
    yaşıyorsan ömrün uzun, vefat ettiysen ruhun şad olsun kral.
112 entry daha
hesabın var mı? giriş yap