12 entry daha
  • aslında pahalı değil, işletmecilerin canları öyle istiyor.

    geçenlerde bir arkadaşım dükkanına kahve içmeye çağırdı. uzun zamandır gitmiyordum. arkadaşım da olsa insanları nasıl kazıklıyor anlatayım. çünkü kendisi bizzat anlattı kanım dondu.

    şimdi kendisi 100 gram kahveden 15 fincan türk kahvesi çıkarıyor. tanesini de 25 tl'ye satıyor. 100 gram kahvenin maliyeti kendisine 15 liraya geliyormuş. aslında marketlerde 20-25 tl arası değişiyor ama o ucuzunu alıyormuş.

    şimdi kaba bir hesap yaparsak 100 gram kahveden yaklaşık 15x25 = 375 tl kazanıyor. günde değil bu, sadece 100 gramdan.

    kahvenin maliyeti 15 tl. hadi içine diğer maliyetleri de ekle, elektrik ya da doğalgaz, kira, vergi, sigorta sana olsun mu maliyeti 75 tl.

    yani 100 gr kahveden 300 tl para kazanıyor. yani 4 katı para. tam 4 katı.

    bir de övüne övüne anlatıyor, kahveyi stok yapmış, fincanı 30 tl yapsam kimsenin sesi çıkmaz millet iyi alıştı zamlara, diyor. evet çıkmaz. çıkmıyor.

    aslında o kahveyi 10 liraya satsa yine iki katı para kazanıyor, ki 1 yıl önce aynı yerde 7,5 tl'ye satıyordu.

    ben 2 yıldır ne doğru dürüst tatil yapıyorum, ne de gidip kafelerde arkadaşlarımla oturuyorum... çünkü bu işletmeciler ve esnaf tarafından kazıklanmak istemiyorum. gücüme gidiyor, böyle bir şeye hakları yok. bir de insanları kazıklayıp bundan kıvanç duyuyorlar.

    arkadaşım, dostum da olsa allah belasını versin!

    siz de gitmeyin, gitmeyin ki bir kahveyi size 4 katına satıp bununla övünmesinler. sizin sırtınızdan servet yapmasınlar.

    ve seve seve fiyatları düşürsünler.
731 entry daha
hesabın var mı? giriş yap