67 entry daha
  • an itibariyle 48 saattir bulunduğum ülke. başkenti nouakchott (nuakşot diye okunur) nüfusun %25 i ne sahip. yüz ölçümü çok büyük olmasına rağmen tüm nüfusu 4 milyon civarında.

    2 gündür gördüklerim ile kuralsızlıklar ülkesi denilebilir.

    edit :
    8 ay sonra 2. kez geldim. 1 haftadır buradayım ve birazdan ayrılıyorum.

    1 haftada yaşadıklarım özellikle trafik inanılmaz. bu insanlar araba için ölüyorlar. heryere arabayla gitmek, her işi arabayla yapmak gibi birşey var ülkede. ayrıca otomobille yaptıkları inanılmaz.
    mesela w124 kasa mercedesler her yerde. bir otomobille ne taşınabilir diye düşünen varsa bıraya gelip görsün. tavanda 2 çekyat, bir yemek masası, bir karyola, 2 yatak ve 2 gardrop ve yetmezmiş gibi bagaja dikine sokulmuş 2 koltuk. arabanın içindede zebellah gibi 6 adam. ayrıca renault 21 ler her yerde. avrupanın kullanmaktan vazgeçtiği ne kadar otomobil varsa hepsi burada. velsatis gördüm. daha ilginci renault 21 nevadayı kesip açık kasa kamyonet yapmışlar. biz anadolları keserdik bu adamlar herşeyi kesiyor. her köşesi sağlam araba yok. ve yine w124 ler inanılmaz darbeli, eksik ama yürüyor. burada bir otomobil yürüyorsa gerisi önemli değil.
    yemekler lezzetli ama ülke pahalı. kaldığım otele akşam yemekleri dahil 6 gün için 600 dolar ödedim. böyle bir ülke için yüksek bir bedel.
    yollar ile banket karışık. sürüş sitili olarak 2 tane tümsekten geçmemek için bankete inip 300 metre gidiyorlar. caddeler asfalt gerisi kum. bildiğin çöl kumu. her yer deniz kabuğu.
    hava basık ama sıcak değil. nem yüksek.
    iş sağlığı ve güvenliği diye bir şey yok.
    insanları cana yakın. müslüman olduğunu öğrendikleri anda samimiyet gelişiyor. bşr şekilde konuşmaya çalışıyorlar. fransızca anadil gibi yanında ingilizce, arapça ve yerel diller konuşuluyor.
    ülkede alkol yasak. ancak şöyle hissettiriyor, bir yerlerde acayip alem dönüyor. :) kanalı bulmak lazım.

    gelinir mi evet. değişik bir tecrübe.
5 entry daha
hesabın var mı? giriş yap