105 entry daha
  • fareler icin kucuk, insanlik icin buyuk bir geri adim. bunu basarili bir macera filmi bulanlari kendimden gecerek, ilahiler soyleyerek dovmek istiyorum.

    falsolu kursunlar, binary code'un 1000 sene once kesfedilmis olmasi, kilim ve halicilik endustrisinin reklami, bunlara eyvallah. bebelere balon, eglenceli de ustelik. "pontasiyelinin farkinda olmayan loser gencin egitimi" sahnelerinin super dandikligini de kuvetten ciplan cikan dovmeli angelina jolie (olmazsa olmaz) unutturdu diyelim.

    --- spoiler ---

    ama kurgunun kendisi rezalet. beni zorla iskemleye baglayip gozkapaklarimi kasima zimbalamasalardi hayatta bu hakarete dayanamazdim. mesela filmin ana twisti olan "aslinda baban o degil buydu" kandirikciligi, aslinda adamin onca zamandir cocugu oldurmeye degil korumaya calistigi konulu birkac flashback esliginde anlatiliyor. burada vaaay dememiz lazim galiba. goremedigi acidan salladigi kursunun oglunu omzundan vuracagini, oglunun kursunu cikarip uzerindeki google earth koordinatlarindan kendisini bulacagini ve oturup cay iceceklerini hayal eden bir baba var karsimizda. ideal baba kisaca. dusundugu oluyor da, eleman manastira geliyor. lakin baba kafayi usutmus, olurken 10 saniyede anlattigi seyi manastirda sakin sakin konusarak anlatamayacagini dusundugunden (veya oncesinde cocuga bir mektupla, geri dondugu is yerine bir emaille, evine bir telefon mesajiyla, yilllllllar boyunca oturup sapikca gozlem yaptigi karsi daireden cama bugu yapip cizdigi sekillerle), once su jolie'den kurtulayim diyor, plan ustune plan yapiyor. sonuc? rayli sistem komunist isidir, siz mustakil araclari tercih edin, petrol sonsuz mesaji.

    --- spoiler ---

    ranbolarla, ahnoldlarla buyumus biri olarak, macera filmi senaryosundan illa zeka fiskirmasini beklemiyorum ama bu kadar da bariz gerzeklikler olmasin, efekt supervisoru - senarist maaslarinin orani bu kadar dengesizlesmesin. ondan sonra hollywood niye boyle, amerikan kultur emperyalizmi genclerimizi nasil da bozuyor; ulen adam bir cift dolgun dudak ugruna bozulmaya dunden raziysa hollywood napsin.

    [bu arada ahnolda haksizlik oldu, total recall cok cok iyiydi]
111 entry daha
hesabın var mı? giriş yap