25 entry daha
  • milletin anlaması gereken bazı şeyler var.

    avrupa'da sınıf atlayamazsın. avrupa'da doktor 5000 euro alıyorsa, standard bir işte çalışan adam 3000 euro alıyor. orası amerika değil yani.

    ne demeye çalışıyorum?
    sen türkiye'de iyi bir aileden gelmiyorsan, avrupa'da bir üst sınıfa, iyi bir aile sınıfına çıkamazsın. avrupa bunun için yok.

    avrupa, orta direklerin ülkesidir. dünyanın en mutlu, en iyi orta direği orada.
    ama nasıl? adamın babası da orta direk, dedesi de orta direk. babasının babasının babasının yaşadığı evleri var, babasından gelen bir orta direk kültürü var.

    avrupa'daki maaş bunun devamlılığını sağlıyor.
    babandan bir şey kalmadı, anandan bir şey kalmadı. fakirlikten geldiysen, avrupa seni bir üst sınıfa çıkarmaz. (hiçbir zaman istisnaları dahil etmiyorum)

    avrupa'da aldığın maaş her zaman sana "sen zaten babanın babasından beri süregelen belli standardlara sahipsin, ben onları kaybetmemeni sağlarım. yenisini elde etmene yardımcı olmam" der. amacı da budur zaten.

    işte avrupa'ya göç eden türklerin yaşadığı buhran burada başlıyor.
    evet, yaşam standardı muhakkak iyileşiyor. ama 1-2 yıl geçtikten sonra şunu anlıyor:

    "abi ben berlinde 60 metrekareden büyük bir daireye nasıl taşınacağım? 2 senedir 3500 euro maaş alıyorum, istediğim arabayı hiç mi alamayacağım? götümü yırtsam senede 5000 euro para bile biriktiremiyorum. ev alayım desem taksidini nasıl ödeyeceğim? evet bugün çok güzel yaşıyorum, ama hiçbir mülk edinemiyorum"

    yani bizim gibi fakirler için avrupa doğru adres değil.
    istediğinizi söyleyin, değil. avrupa olanı korumanızı sağlamak için kurmuş sistemini. hiçbir şey yoksa ne yapacaksınız?

    ya bizim almancılar gibi yaşayacaksınız; karınızı, çocuğunuzu çalıştırıp 2-3 aile aynı evde yaşayıp birikmiş para elde edeceksiniz. ya da yukarıdaki hayal kırıklıklarını göreceksiniz.
254 entry daha
hesabın var mı? giriş yap