1 entry daha
  • sevdiğiniz bir insanla hayatınızın en güzel rakı balık sofrasını yaşayabileceğiniz mekandır.

    peki bunu nasıl yapacaksınız? önce kafadengi ve maceracı ruha sahip, ota boka vık vık etmeyecek bir sevgili yapıp fethiye'ye gitmeniz gerekiyor. sonra fethiye limanından tekne gezisi ayarlarsınız. o koy senin, bu mavi ege benim gezerek akşamüstü 6 sularında fethiye limanına geri dönüş yaparken, işte tam bu esnada fethiye'nin sırtını dayadığı tepelerdeki kaya mezarlarını görürsünüz. "hadi gel şu kaya mezarlarını görmeye gidelim" dersiniz, ki maceracı sevdiceğiniz buna dünden razıdır. sonra turistik fethiye'yi bırakıp, eski fethiye'nin ege kokan sokaklarından kaya mezarlarına ulaşırsınız. sizi "abi 5 ytl'ye içerde gezdireyim mi" diye kafalamaya kalkan 18 yaşındaki elemanı ekarte edip, "abi kalenin içinde de mezarlar var, aha şurdan gidiceniz" diyen ufak elemanın peşine takılırsınız. ufak eleman bir arkadaşını daha alıp ve size gizli saklı mezarları gösterir; akabinde de gene o eski köy evlerinin arasından bir yerden, bir bakkalın yanından çıkarsınız kaleden. çocuklara gofret almak için bakkala girersiniz, bakkal sizi ve mahallenin çocuklarını görünce muhabbete başlar. karnınızın acıktığını hissedip "abi buralarda nerde birşeyler yeriz?" sorusunu sorarsanız, o ulvi yanıtı alırsınız: "burada balık yeyin. ama restoranda yemeyin. balık pazarı var (tarif eder) orada balığınızı pişirirler. siz önce gidin migros'tan deniz çuprası alın. balık pazarında deniz çuprası diye 5 ytl'ye çiftlik çuprası satarlar. deniz çuprası 5 ytl'ye olmaz. gidin migros'tan alın, sonrada orda pişirtin."

    ve siz bu tarife uyarak fethiye balık haline gelirsiniz. oranın atmosferi sizi etkiler, başınızı döndürür. balık kokusuyla, kedi miyavlamaları, kızarmış ekmek kokularıyla çingene fasıl grubunun nameleri birbirine karışır. servisi bir bayan tarafından yapılan köşedeki yere oturulur. siz söylemeden salatalar gelir, kızarmış ekmekler, sarımsak soslu tereyağlar gelir. migros'tan alınan deniz çupralarını verirsiniz, onları beklerken buzluktan çıkmış boş rakı bardakları, onlara arkadaş yeşil efe ve diğer mezelerde masadaki yerlerini alırlar.

    hiç unutulamayacak bir gece, işte bundan sonra yaşanır. siz o sevdiğinizden ayrılsanız da, yıllar sizi çok farklı yerlere getirse de, buradaki o gecenin lezzeti, ömür boyu damağınızda kalacaktır.
10 entry daha
hesabın var mı? giriş yap