6205 entry daha
  • ''türkiye'de insanlar fransız gibi şık giyinir ancak beyinlerini açarsanız içinden pakistan ve afganistan çıkar.''

    ''türk insanı, bikini giyen ve iyi arabalara binen afganistanlılardır.''

    ''türkiye deprem konusunda pakistan ve afganistan ayarındadır.''

    ''türkiye'de üniversite yoktur, ona benzemeye çalışan birkaç yer var sadece.''

    ''ülkemizde elit diye bir sınıf yoktur ve aristokrasinin olmamasının acısını hala çekiyoruz.''

    romalı klasik tarihçi polybios'a atıf yapması ve oklokrasi kavramını anlatması ise bilişsel bir orgazm yaşatmaya yetmiştir.

    toplumun sürekli gazla çalışması ve eleştiri kültürünü benimseyememesi nedeniyle, söyledikleri ağır gelebilir ancak tamamen doğru tespitlerdir. türk insanı dış görünüş ambalajı ile kamufle edilmiş ve bilinç olarak 3. sınıf bir millettir. liyakat olmadığı sürece ve araya birilerini sokarak işlerini halletmeye çalışan herkes, hocanın tanımladığı ''afganistan'' kümesindedir.

    kendisi ve ahmet arslan gibi açık sözlü bilim insanlarına şiddetle ihtiyacımız var, aksi takdirde pakistan olmamız hayal değil.

    debe editi: depremde ölmek kaderiniz değildir, hatay'ın ilçesi erzin'de enkaz ve can kaybına rastlanmadı. (videoyu lütfen seyredin)

    - depremde herhangi bir can kaybı, yıkım ve sorunun olmadığı 42 bin nüfuslu hatay erzin'de belediye başkanı ökkeş elmasoğlu: ''can kaybımız, yaralımız, enkazımız olmadı. kaçak yapıya müsaade etmedim. bazen bana kızdılar. birçok kişiyle kötü olduk ama vicdanım rahat.''

    https://twitter.com/…?t=woj1kztgokvj3x_lpuhuyg&s=35

    edit 2: kahramanmaraş depremi, yerkürede sık sık olan ve gelişmemiş ülkelerde (pakistan, iran, endonezya, haiti ve türkiye vs.) büyük yıkıma neden olan türde bir sarsıntıdır. yüzyılın felaketi masalı, deprem öncesi ve sonrasındaki büyük fiyaskoyu örtbas amacıyla uydurulmuş bir hikayedir. detayları aşağıdan okuyabilirsiniz;

    (bkz: 6 şubat 2023 kahramanmaraş depremi/@zenithgeist)
1642 entry daha
hesabın var mı? giriş yap