1019 entry daha
  • buradan adını bilmediğim esmer kıza sesleniyorum:
    kesin ekşi sözlükten falan da haberdarsındır, girip okuyorsundur muhtemelen hakkında yazılanları - merak ediyorsundur, kim güzelliğini övdü, kim senin verdiği kurnazca ayarları, mükemmel metaforlarla süslü söz oyunlarını farkedip methiyeler düzdü diye; hazır program da yayınlanmışken bugün, bütün adana seni konuşuyorken. 19 yaşındaymışsın, henüz dünyanın pisliğini anlamamış olabilirsin. ama sana bir ağabey, bir arkadaş, bir yabancı olarak bazı şeyler söylemek istiyorum.
    hayatımda gördüğüm en antipatik, en rahatsız edici, en çirkef insansın sanırım. eğer o masadaki insanlardan herhangi birinin yerinde olsaydım, sana gerçekten ileride yiyeceğine çok emin olduğum hayatın tokadını atardım. tokatla kalmaz, yemin ediyorum ağzını yırtardım.
    lütfen bu yazıyı oku; saçını esat kıratlıoğlu gibi tarayan, karşında oturan ve sürekli konuşan adama telefon et, beraber birbirinizi dövün. ıslatıp dövün. kurutup dövün. lütfen bu entryi görünce de bana okkalı bir küfür et. hayatla ilgili en azından dürüst birşey yap uzunca süre sonra. belli ki yarışma süresince yapmacıklık kredilerini fazlasıyla kullandın.

    show tv. sana da bi çift lafım var;
    tamam, program tuttu; tamam, prime time'a taşıdınız başarınızı.
    ama ayıptır be kardeşim. bu ülkede sokaklarda onlarca aç insan varken, üç kuruş için köpek gibi çalışan onca insan varken, elin bebelerini oraya çıkarıp "ekmek yemem" "kıyma yemem" diye konuşturuyorsunuz, üstüne üstlük bunlardan küçük hikayeler yaratıyorsunuz. o kıymayı ayda bir kez görebilen insanlar varken, sizin yaptığınız düpedüz vicdansızlıktır. kimse bu hikayeleri yemiyor arkadaşım. oradaki adamın evinde taşağını karıştırıp üstüne çiğ köfte yoğurduğunu herkes biliyor. herkes biliyor, oradaki insanların da bizler gibi, üşenip televizyonun karşısında peynir ekmek yediğini zaman zaman. onların saraylarda doğmadığını, belki de hayatlarında sadece bir kere öyle bir sofra kurduklarını biz de biliyoruz.
    bu işler, reklam olmasın diye, programdaki kola şişelerinin üzerine markaları gözükmesin diye etiket yapıştırmakla olmuyor.
    o etiketleri lütfen esmer kızın ve daha nicelerinin ağzına yapıştırın.
    üzerine de yazın:
    "ayıp" diye.
3093 entry daha
hesabın var mı? giriş yap