4 entry daha
  • gizemli overtoun köprüsü:

    iskoçya’nın milton yakınlarında bulunan ve 1859'da inşa edilen civardaki en büyük köprüdür. bu köprüyü bu kadar ünlü yapan şey ise, açıklanamayan olayların bu köprüde yaşanmış olmasıdır. bu köprü; köpeklerin, özellikle de uzun burunlu türlerin buradan atlayıp intihar etmesi ile ünlenmiştir. anlaşılamayan birçok nedenden, yüzlerce köpek kendini orada 15 metre yükseklikten aşağıya ve yaklaşık aynı noktaya bırakmış. 1960'ların başından beri, köpekler overtoun köprüsüne giderek suya atlamaya başlamışlar. ortalama her ay bir köpek ölmüş ve toplam sayı 600’ü geçmiş.

    bu intihar girişimlerine şahit olan insanlara göre; köpekler korkulukların üzerine tırmanıp oradan kendilerini atıyorlarmış. ağladıkları ise söylentiler içinde. başlangıçta gerçekleşen bu köpek intiharları ile ilgili olarak o dönemin ingiliz yazarı ıan fleming şöyle bir açıklama yapmış; “bir kere raslantı, iki kere tesadüf, üç kere düşmanın işi ve sürekli olması ise tarih öncesi bir sümer iblisinin veya benzer bir varlığın işi.”

    bazı köpekler atladıktan sonra sonra kurtulmuş ama tekrar köprüye çıkıp kendilerini tekrar atmışlar. bazıları, bu köprünün perili olduğuna inanıyor. halk arasında şöyle bir söylenti yayılmış "büyük overtoun iblisinin açlığı bitmez ve litrelerce taze köpek kanı istiyor."

    daha sonra iskoç yetkililer, zoologlardan oluşan bir ekiple konuyu araştırmışlar ve çevrede yaşayan minklerin kokusuna bağlı olarak köpeklerin avcılık içgüdüsüyle köprüden atladıkları şeklinde bir açıklama yapmışlar ama bu açıklama iskoç toplumunu tam olarak tatmin etmemiş.

    görsel

    görsel

    görsel

    görsel
hesabın var mı? giriş yap