42 entry daha
  • ölümü üzerine şöyle bir hikaye anlatılır;

    efendim bu adam vakti zamanında dellenip kuzey avrupa'dan doğu roma içlerine kadar ilerleyip roma kapılarına dayanmış. ne yapacağını bilemeyen roma imparatoru çare bulamayıp soluğu papa hazretlerinin yanında almış. allem etmiş kallem etmiş ve papa'yı attilaile görüşmeye ikna etmiş. papa attila'nın huzuruna çıkmış ve önünde diz çöküp roma'ya girmemesi için elini eteğini öpmüş. ki bu durum günümüzde bazı pollyannacı kesimler tarafından kendi milletini üstün gören ve türkler tarih boyunca hoşgörülü bir toplum olmuş ve buna dayanan yönetimleri sayesinde dünyaya hükmetmişlerdir diyen ''kafatasçılar''a tokat gibi bir cevap olarak gösterilmeye çalışılmıştır. neyse konumuza dönelim de neden şu an bu durumdayız anlayabilsinler. papa'nın düştüğü duruma sinirlenen attila, ''bunlar da ne onursuz bir toplummuş, ülkesini savaşarak savunmak yerine şu yaptıklarına bakın hele! ben sizin gibilerle savaşmam bile'' diyerekten bir miktar esir ve haraçla geri dönmüş.

    buraya kadar herşey tamam. işte asıl civcivli bölüm buradan sonra başlıyor. attila'nın aldığı esirlerin içinde papa'nın manevi oğlu da varmış. bu oğlancık papa'dan aldığı direktifler doğrultusunda hareket ediyormuş. bir süre sonra kendini attila'ya iyice sevdirmiş ve günümüzde yakın koruma dediğimiz sağ kolu olmuş. tabi içinde beslediği kin ve hristiyan aleminin lideri papa'nın emirlerini yerine getirerek onun güvenini kazanıp prim yapma hırsı yerli yerinde duruyormuş. günlerden bir gün balkanlar üzerine yapılan bir seferde karşılarına küçük bir birlik çıkmış ve kısa süreli bir çarpışma olmuş. işte bu sırada bu şerefsiz oğlan karmaşadan faydalanıp belinden zehirli hançerini çıkarıp attila'nın döşüne saplayıvermiş ve eğer yaşasa günümüzün avrupa haritasını bile kökten değiştirebilecek nitelikte olan mert, cesur ve adaletli kişiyi; attila'yı kalleşçe öldürmüş.

    ders olarak çıkarılabilecek bir şey varsa o da kelimenin tam anlamıyla şudur ki; acıma yetime döner koyar götüne!

    ayrıca o günden hatta soyumuzun taa çinlilerle komşu olduğu dönemlerden günümüze kadar uzanan süre zarfında, bizi cenk meydanında alt edemeyip türlü alengirlerle yıkmaya çalışan ve bunu daha önce onaltı kez başaran tüm yabancı medeniyet, imparatorluk ve cumhuriyetlerin allah bin belasını versin. gerçi ondan önce bu oyunlara kanan baştakileri sorgulamak lazım ama o başka bir başlık konusudur.
138 entry daha
hesabın var mı? giriş yap