21 entry daha
  • sehit haberlerine getirdikleri tanim "asker olduruldu", olen pkk'lilara yorumlari "bizim evlatlarimiz" olan sahislar. pkk ile arasinda 7 degil 1 tane fark bulan varsa beri gelsin. her aldiklari sehit haberinden sonra sessiz sedasiz mutlu olur, sevinir bunlar.

    baslamadan once onemli not: kisilere hakaret icermiyor, sozlukte yazan cizen insanlari okudugum yillar icerisinde edindigim bilgilerden yola cikiyorum. tck'ya aykiri degildir, ona aykiri olmak benim tarzim degildir.

    mesela ilgimi cekti, musa anter ile ilgili yazidaki ayrintiyi degistirmeden aktariyorum: "liseyi bitirdikten sonra istanbul’a üniversiteye okumaya gelir. edebiyat fakültesine kaydını yaptırır ve ilk sene orada okur. sonradan faik bucak ve diğerleri ile tanışır, onlar hukuk fakültesinde okumaktadır ve arkadaşlarının isteği üzerine hukuka başlar. üç sene sınıfını birincilikle bitirir son sene birinciliği haksız olarak elinden alındığı için okulu bitirmeden ayrılır. arkadaşlarıyla birlikte kürt özgürlük mücadelesi için kırmızı, yeşil, sarı ve beyaz kumaşları bir araya getirerek ve tabancaya sararak ellerini üzerine koyarak ant içerler. dicle- fırat talebe yurdunun müdürlüğünü yapar. bu arada medrese mezunu kişilerle tanışır. ileride kayınpederi olacak abdurrahim zapsu ile tanışır. ‘hatıralarım’ adlı kitabında bu ilişkilere yer vermiştir. 1944 yılında zapsu’nun küçük kızı ayşe hale ile evlenir. hale hanım alman lisesi ikinci sınıfından ayrılarak evlenir. 18.08.1945 de oğlu anter, 18.10.1948 de kızı rahşan ve 30.03.1950 de oğlu dicle dünyaya gelir."*

    seklinde anlatilir ape musa ve saz arkadaslari. yani "kurt ozgurluk mucadelesi" icin kirmizi-sari-yesil bayraga ve silaha el basarak yemin etmek soz konusu..

    dikkatinizi cekmek istedigim nokta da su ki, bugun kurtcu fasist tanimi yaparken dayanak alinan noktalari yapan turkler olunca kiyamet kopmustu. turk bayragina ve silaha el basarak yemin edenlerin video kayitlari televizyon kanallarina dusunce verilen tepki "iste fasist tosuncuklar, iste eli silahli katiller iste aydinlari vuranlar..." olan insanlarin ayni olayi kurtler yapinca yer alan sahsi barisci, aydin, espirili ve zeki entelektuel seklinde tanitmasi burada bahsi gecen konuya sahane bir ornektir.

    zira bu sahislar, sozluk formati ve dahilinde taninan ifade ozgurlugu cercevesinde pkk ve tum sempatizanlarinin, fraksiyonlarinin reklamini ozgurce yapmaktadirlar. herhalde el bastiklari silahi ateslemislerdir yoksa silahlar bunu yapiyor* bildigim kadariyla.

    kendini solcu-ilerici-demokrat- hak ve ozgurluk mucadelesinde-adalet pesinde-solcu ozgurlukcu-cok kulturcu diye tanitan insanlarin idollerinin anatomisine kisaca goz attik. esen kalin..

    not: bunu da inkar edene cokomel alicam vallaha bak.
39 entry daha
hesabın var mı? giriş yap